logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...

Zo geeft corona de Nederlandse fietsenmarkt een grote boost

Bij fietsen denkt men al snel aan Nederland. Overal ter wereld staat ons kikkerlandje bekend om de fietsinfrastructuur. Nu veel landen zwaar getroffen zijn door het coronavirus, wordt het een stuk moeilijker om met het openbaar vervoer te reizen. Er zijn zelfs landen waar het tijdelijk verboden is. De vraag naar vervangend vervoer stijgt dus.

Fietsen als oplossing
Fietsen is in veel gevallen een uitstekende vervanger van de auto of het openbaar vervoer. Al voor de wereldwijde uitbraak van het coronavirus waren veel landen bezig met het vergroenen van de vervoersstructuur. In ’s-Gravendeel heeft dit bijvoorbeeld geleid tot de introductie van de Wielewaal. Corona zorgt ervoor dat dit een stuk sneller gaat gebeuren. Openbare en gedeelde vervoersmiddelen zijn namelijk in veel landen geen optie meer. De bussen, trams en treinen staan stil, maar mensen moeten toch van A naar B. Ook buiten Nederland kijkt men steeds meer naar fietsen als vervangend vervoersmiddel.

Infrastructuur op orde brengen
Voordat de fiets echt de rol van een bus of metro over kan nemen, is er in veel landen nog flink wat werk aan de winkel. De fietsinfrastructuur is namelijk nog niet op orde. Het is makkelijker gezegd dan gedaan om een fietsinfrastructuur aan te leggen. Hiervoor zijn verkeersdeskundigen nodig en in sommige gevallen moeten zelfs de verkeersregels worden aangepast. Ook zijn er adviseurs nodig om te helpen bij het samenstellen van beleid.

Op dit moment hebben veel landen dit nog niet voldoende op orde. Wel komt er steeds meer aandacht voor fietsinfrastructuur. Zo worden bijvoorbeeld rijstroken voor bussen of auto’s omgebouwd tot fietsstroken en worden er snelheidsregels voor motorvoertuigen ingevoerd, waardoor het veiliger is om te fietsen. Veel landen kijken naar Nederland als voorbeeld, een toonaangevend land op het gebied van fietsen en fietsinfrastructuur. Hierdoor staan niet alleen de regering, maar ook bedrijven in de belangstelling.

Meer vraag naar fietsen
De wereldwijde pandemie zorgt ervoor dat iedereen een stuk minder met het openbaar vervoer reist. Naar verwachting zal dit ook in de toekomst zo blijven. Vorig jaar was al aan de cijfers te zien dat de fietsenindustrie het goed doet. Zo verkochten Nederlandse fietsenhandelaren vorig jaar een recordaantal van 420.000 elektrische fietsen. Cijfers van 2020 zijn nog niet bekend, maar de verwachting is dat deze cijfers nog hoger liggen. Niet alleen de elektrische fiets is populair, maar ook de praktische en handzame vouwfiets vindt gretig aftrek.

Dit heeft niet alleen te maken met de beperkte toegankelijkheid van het openbaar vervoer, maar door de coronasituatie zien mensen ook in hoe rustig en kalm het is in de stad wanneer er geen overvloed aan auto’s, bussen en taxi’s rondrijdt.

Inspirerende start-ups
Nederlandse bedrijven in de fietsindustrie worden steeds vaker uitgenodigd in het buitenland om hun expertise te delen. Zo helpt het Rotterdamse BikeMinded in Amerikaanse steden als Los Angeles bij het aanleggen van een fietsnetwerk. Ook andere slimme Nederlandse startups, zoals het innovatieve Colored Asphalt dat speciaal gekleurd asfalt voor fietsstroken heeft ontwikkeld, trekken veel bekijks uit het buitenland.