logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...

Welk verpakkingsmateriaal kan ik het beste kiezen?

“Welk verpakkingsmateriaal moet ik kiezen voor het verzenden van mijn producten?” is een veelgestelde vraag die aanbieders van verpakkingsmaterialen, zoals Blok Packaging, vaak te horen krijgen. En dat is zeker niet verwonderlijk. Want vandaag de dag heb je als bedrijf de keuze uit een alsmaar groter wordend aanbod aan verschillende soorten verpakkingsmaterialen. Variërend van gripzakken en verzendzakken tot luchtkussen enveloppen. Vaak in uiteenlopende formaten en van verschillende materialen, zoals plastic of papier, gemaakt. Dit maakt de keuze zeker niet gemakkelijk! Wil jij ook weten welk verpakkingsmateriaal je het beste kunt kiezen voor het versturen van jouw producten? Maak dan even tijd vrij om deze blog te lezen, want hierin lees je de verschillende vragen die je jezelf kunt stellen om zelf tot een antwoord te komen.

Vraag 1: welk product wil ik precies verzenden?

De eerste vraag waar je bij stil moet staan is het soort product dat je wilt gaan verzenden. Het maakt namelijk nogal uit of het een breekbaar en fragiel product is of niet. Is het een klein fragiel product dat door de brievenbus past, zoals bijvoorbeeld een USB-stick? Kies dan altijd voor een luchtkussen envelop. Een luchtkussen envelop beschikt namelijk over een laag bubbeltjesplastic aan de binnenkant die ervoor zorgt dat de producten niet beschadigd raken tijdens het transport. Ook producten als boeken kunnen het beste in een luchtkussen envelop verzonden worden. Zo weet je zeker dat jouw producten ongehavend bij de ontvanger aankomen. Onbreekbare en minder fragiele producten kunnen gewoon in een normale envelop verstuurd worden. Kies dan wel voor een kartonnen variant in plaats van een papieren in verband met de stevigheid van de envelop.

Gaat het echter om een groot product dat door de pakketdienst bezorgd moet worden? Ook dan is het belangrijk dat je de verpakking afstemt op het soort product. Onbreekbare producten zullen minder opvulmateriaal nodig hebben dan breekbare producten die wel goed in opvulmateriaal zoals opvulchips, piepschuim of luchtkussens moeten worden verpakt.

Vraag 2: hoeveel producten moet ik verpakken?

Wanneer je meerdere producten moet verpakken is het natuurlijk logisch dat je een grotere verzenddoos- of verpakking nodig hebt dan wanneer je slechts één enkel product moet versturen. Gelukkig is het aanbod aan verzenddozen en overige verzendverpakkingen vandaag de dag dusdanig groot dat er altijd wel een geschikte verpakking voor jouw producten tussen zit. Daarnaast zijn er tegenwoordig ook verpakkingen op maat te koop. Hierdoor weet je zeker dat jouw producten zo goed mogelijk beschermd worden én je niet onnodig verpakkingsmateriaal verspilt.

Vraag 3: welke optie sluit het beste aan bij mijn wensen?

Wanneer je een ‘groene bedrijfsvoering’ hebt en jouw bedrijf aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen doet, probeer je jouw bedrijfsvoering zo duurzaam en toekomstbestendig mogelijk te maken. Ook de keuze wat betreft verpakkingsmateriaal speelt hier een belangrijke rol in. Wil je jouw steentje kunnen bijdragen aan het tegengaan van de klimaatverandering en de opwarming van de aarde? En vind je ook dat er iets gedaan moet worden aan de plastic soep in zee? Stap dan over van plastic op duurzamere alternatieven. Er is altijd wel een verpakkingsmateriaal dat voldoet aan jouw wensen!