logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...

Wat je moet weten over creditcards

Eigenlijk kennen we het allemaal wel, maar wat zijn nu eigenlijk die kleine plastic-kaartjes waarmee je wereldwijd aankopen kunt doen? In deze bespreking gaan we na wat deze betaalmethode precies voorstelt, en hoe je die kunt gebruiken.

Wat zijn creditcards?
Een creditcard is een betaalmethode waarbij je betalingen en je geld opnames niet onmiddellijk van je rekening worden gedebiteerd. En daar is eigenlijk het belangrijkste al mee gezegd. Het is een maandelijkse kredietverlening die door je bank wordt gewaarborgd. Als klant kun je er je aankopen of betalingen mee uitvoeren in winkels en online. Het is het oudste betaalmiddel dat online wordt ingezet.

Ook in de online entertainmentsector zoals bij het gamen en online gokken wordt het veel gebruikt. Nu er ongeveer twintig online gokbedrijven in Nederland zijn, komt het voor velen van pas. Als je meer achtergrondinformatie zou willen over een van die nieuwe bedrijven lees dan deze gids over Unibet.

Hoe verloopt de werking van de creditcards?
Om een kaart aan te vragen moet je deze bij je bank aanvragen. Wees gerust, als je financiële zaakjes op orde zijn kan je de kaart zelfs aangeboden krijgen, zonder je het zelf moet vragen. Na goedkeuring haal je de kaart op in je bankfiliaal. Je kunt daar dan meteen een eigen pincode aanmaken waarmee je dan ook in de geldautomaten terecht kunt.

Je kunt nu gedurende de lopende maand betalingen uitvoeren, geld opnemen en aankopen doen. Op het einde van iedere maand zal de creditcardmaatschappij, in Nederland meestal Visa of Mastercard, aan je bank een afrekening aanbieden van je gemaakte kosten.

Zelf krijg je, enkele dagen voor die van je rekening wordt afgeschreven, een afrekeningsstaat waarop al je uitgaven gedetailleerd vermeld staan. Je hebt dan nog de kans om actie te ondernemen wanneer je onregelmatigheden zou merken.

Maar wat we je wel kunnen meegeven is dat werken met creditcards een van de veiligste manieren van betalen is.

Voordelen van een creditcard
Bij gebruik van je creditcard zijn de meeste van je aankopen ook verzekerd tegen verlies, diefstal en beschadiging. Deze periode loopt gewoonlijk over 90 dagen. Maar let wel, een van de zaken die hierbij worden uitgesloten zijn juwelen.

Je aankopen worden niet meteen van je rekening afgeschreven. Wanneer je wat wil kopen, maar je hebt net niet genoeg op je rekening, kun je dat met je creditcard doen, en de aankoop bij de volgende afrekening voldoen nadat je nieuwe loon gestort werd.

Bij heel wat creditcards is een reisverzekering inbegrepen, en dat is toch altijd mooi meegenomen.