logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...

Waar let je op bij de aanschaf van een scooter

Het is dan eindelijk zover, je bent 16 en een lang gekoesterde droom gaat in vervulling! Eerst nog even je papiertje halen en dan mag je eindelijk op die felbegeerde scooter rijden. Voordat het zover is, moet je natuurlijk wel weten welke scooter je daadwerkelijk wilt. Naast de keuze tussen elektrisch of op benzine, is er ook nog een keuze tussen een scooter die 25 kilometer per uur rijdt en één die 45 kilometer per uur haalt. Het verschil zit hem naast de snelheid ook in het feit of je wel of geen helmplicht hebt. Bij de aanschaf van een scooter zijn er een aantal zaken van belang, wanneer je op onderstaande zaken let, is de kans op een geslaagde aankoop het grootst.

De wielmaat
Niet iets waar je tijdens de aanschaf direct bij stilstaat, maar de wielmaat van je scooter is van wezenlijk belang afhankelijk van waar jij je scooter voor gaat gebruiken en ook je eigen postuur. Vooral wanneer je een wat grover postuur hebt, dan is het een stuk comfortabeler wanneer je kiest voor een wat grotere wielmaat. Wanneer je kleine stukje rijdt, dan zal je niet direct merken dat je een te kleine wielmaat een stuk minder comfortabel rijdt. Rijd je toch dagelijks meerdere kilometers, bijvoorbeeld naar school of je werk, dan kan dit zorgen voor een minder goede wegligging, wat vervolgens kan zorgen voor ongelukken. Je Bromfiets verzekeren via Diks.nl zorgt ervoor dat schade keurig wordt afgehandeld, zodat je nooit voor vervelende verassingen komt te staan.

Benzine of elektrisch
Tegenwoordig is elektrische rijden de nieuwe norm. Dit geldt voor zowel auto’s als scooters. Toch is het belangrijk dat je alvorens jij je keuze maakt goed weet welke afstanden je met je scooter gaat afleggen. Waar de actieradius van een auto doorgaans voldoende is om van de ene naar de andere kant van het land te rijden, is dit bij een scooter nog niet het geval. Wanneer jij dus vooral lange afstanden aflegt met je scooter, dan is het verstandig te kiezen voor een scooter op benzine. Het opladen van de accu van je scooter kan namelijk tot wel 5 uur duren wanneer deze bijna of volledig leeg is. Daarnaast zijn de kosten voor onderhoud aan een elektrische scooter vaak een stuk goedkoper, dit komt omdat er een stuk minder complete onderdelen in de scooter aanwezig zijn. De kosten voor een scooterverzekering daarentegen zijn vaak wel gelijk.

Leasen
Beschik je niet direct over de financiële middelen om een scooter aan te schaffen, dan is het ook mogelijk te kiezen voor het leasen van een scooter. Het voordeel wat je hierbij vaak hebt, is dat ook onderhoud en verzekering bij de prijs inzit. Het enige wat je dan betaald naast een vast bedrag per maand, zijn de kosten voor stroom of brandstof afhankelijk van wat voor type scooter je kiest. Let alleen wel op de hoogte van je eigen risico bij schade, deze kan per aanbieder verschillend zijn.