logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...

Vloerverwarming is een duurzame oplossing

Vloerverwarming wordt vaak (ten onrechte) verkeerd begrepen. Zo bestaan er veel misvattingen over wat vloerverwarming is en hoe het werkt. Vloerverwarming is een duurzaam en zuinig verwarmingssysteem, maar er helaas bestaan er nog veel misvattingen over hoe het werkt.

Vloerverwarming heeft namelijk een groot aantal voordelen én is een duurzame oplossing!

Als eerst: een mythe ontkracht

Vloerverwarming is veel duurder dan radiatoren: Dit is niet waar.

Het klopt dat de prijs om vloerverwarming te installeren 30% duurder is dan traditionele radiatoren. Maar vloerverwarming is een investering die zich op de lange termijn terugbetaalt. Omdat het systeem energie-efficiënter is en minder onderhoud vergt, zullen gebruikers merken dat hun energierekeningen en de totale systeemkosten veel lager liggen dan bij traditionele radiatoren.

Eén voordeel van vloerverwarming: het is efficiënt

Er zijn twee soorten vloerverwarming, elektrische en op water gebaseerde systemen. Beide zorgen voor verwarming in een kamer vanaf de vloer voor consistente, efficiënte warmte. Warmwatersystemen laten warm water door leidingen stromen om warmte te creëren, terwijl elektrische vloerverwarming de bedrading onder de vloer verwarmt om warmte te genereren.

Nog een voordeel: het vermogen om een kamer en vloer gelijkmatig te verwarmen

Luchtverwarmingssystemen gebruiken ventilatieopeningen om warme lucht door de ruimte te verspreiden. De plaats van de ventilatieopeningen bepaalt welke delen van de kamer warmer zullen zijn dan andere. Vloerverwarming daarentegen verwarmt de volledige vloer, wat leidt tot een gelijkmatig verwarmde ruimte en voor een gelijkmatige omgevingstemperatuur rond het lichaam van een persoon. Dit betekent dat u zich comfortabeler zult voelen bij een lagere omgevingstemperatuur, omdat u geen koude tocht ervaart.

Een derde voordeel van vloerverwarming: meer ruimte

Met vloerverwarming kunt u van uw hele kamer genieten zonder radiatoren aan de muren. Zelfs de modernste radiatoren nemen ruimte in op een muur. Dat betekent veel meer ruimte in huis! Zo kunt u de muren decoreren zoals u wilt.