logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...

Vijf tips om de avondklok in 's Gravendeel goed door te komen

's Gravendeel staat bekend als 'digitaal dorp 's Gravendeel'. Het is dan ook geen verrassing dat we online zoeken naar mogelijkheden om de periode met avondklok online door te komen. Met deze 5 tips maak je het tijdens de avondklok alsnog gezellig.

Tip 1: Organiseer tijdens de avondklok jouw eigen gedichtenavond
Op 4 februari organiseert onze bibliotheek het evenement 'Ontmoet dichters online'. Hier kan je luisteren naar diverse dichters die hun gedichten online voorlezen en ook digitaal met hen in gesprek gaan. Het evenement duurt van 19.30 tot 21 uur, dus je bent al in de avondklokperiode zodra het afgelopen is. Uiteraard kan je vanaf 21 uur zelf een vervolg geven aan de inspiratie die gedichten bieden. Zo kan je elkaar daarna natuurlijk je favoriete gedichten voordragen en erover praten. Je kunt natuurlijk ook met een groepje vrienden of familie afspreken om gedichten voor elkaar te schrijven en die aan elkaar voor te dragen.

Avondklok Tip 2: Speel gezellige online kaartspelletjes
Lang voordat er internet en televisie was konden de avonden ook lang zijn als het buiten koud en guur was. Een potje kaarten was dan een ideaal tijdverdrijf. Inmiddels zijn de speelkaarten in veel huizen definitief van tafel verdwenen, maar dat hoeft geen beletsel te zijn voor een leuk kaartspelletje.
Zo kun je op een online casinos site allerlei verschillende kaartspellen spelen. Hou je van een beetje snelheid, een tactisch element waardoor je toch na moet denken over jouw strategie? Dan is blackjack een goede keuze. Bovendien kun je, als je alleen thuis bent, zo toch online gezelschap ervaren. Daarbij hoeft dit tijdverdrijf niet duur te zijn, want er zijn veel gratis mogelijkheden te vinden om online blackjack te spelen.

Avondklok Tip 3: Organiseer een online proeverij
Een van de dingen die veel mensen tijdens de avondklok en door de coronamaatregelen missen is het sociale contact. Een praatje in het café of even 'wijnen' met vrienden of vriendinnen, het lijkt zo lang geleden. Toch is ook hier online een oplossing voor te bedenken in de vorm van een online proeverij.
Uiteraard kun je bespreken wat je gaat proeven. Worden het speciaal biertjes met bijzondere snacks? Kies je voor verschillende rosé wijntjes met vishapjes? Met wat creativiteit zijn de mogelijkheden eindeloos. Als je van tevoren afspreekt wat er geproefd gaat worden kunnen de deelnemers dit bij de boodschappen meenemen. Kleed vervolgens op de dag van de proeverij de tafel gezellig aan en dof jezelf eens ouderwets op alsof je echt een avondje uitgaat. Vervang de gewone lamp door wat sfeerlicht of een kaarsje en maak online verbinding. Gezellig!

Avondklok tip 4: maak je eigen clip
Met deze tip heb je zo maar een aantal avonden plezier. Als je met je gezin of vriendenclub een eigen clip maakt ben je hartstikke leuk bezig. Zo moet er natuurlijk een scenario bedacht worden. Wat gaan jullie maken? Een slapstick of een horror-film? Wat wordt het verhaal en wie krijgt welke rol? Dan moet er natuurlijk passende kleding gezocht worden en kan de make-up tafel inspiratie bieden voor schmink. Wanneer alle voorbereidingen klaar zijn kan je de film met elkaar opnemen.
Het wordt nog interactiever als verschillende deelnemers op verschillende adressen de rollen apart van elkaar opnemen. Vervolgens kan één iemand de film of clip monteren. Plan daarna een moment voor de première en schakel de webcam in om met elkaar te kijken. Popcorn en drankje onder handbereik en genieten maar!

Avondklok tip 5: Online achtergrond
Of je nu in een digitaal dorp woont of niet, soms heb je even geen zin in beeldschermen en verbinding. Kies in dat geval voor een open haard screensaver en een playlist met achtergrondmuziek en geniet een avond zonder computer. Veel plezier!