logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...

Vijf lifestyle-trends om te volgen

Bijna iedere dag ontstaat er wel een nieuwe trend. Dat maakt het lastig om bij te blijven. Trends kunnen gaan over (nep)nieuws over wereldsterren en terugkerende of gloednieuwe modetrends. Hier bekijken we vijf van de populairste trends van vandaag zodat je weer helemaal up-to-date bent.

1. Filter nepnieuws en kijk uit met juicekanalen  
Het is belangrijk om kritisch te zijn bij het lezen van nieuws en om bronnen te controleren voordat je informatie online deelt. Dat helpt voorkomen dat valse informatie zich verder verspreidt. Wereldwijd wordt er nepnieuws gedeeld over beroemdheden en politici, je leest bij ExpressVPN wie dat zijn.
Fake nieuws is een van de verontrustendste trends, alhoewel het onschuldig lijkt, is bekend dat nepnieuws zich snel verspreidt via sociale media en verwarring of paniek kan veroorzaken. Het wordt gebruikt om mensen te misleiden of te manipuleren en heeft daardoor grote gevolgen.

Ook juicekanalen zijn hot, de moderators van deze kanalen worden er vaak van beschuldigd nepnieuws te verspreiden. Lifeofyvonne is zo een juicekanaal op de Telegram app, dat er dagelijks vele volgers bij krijgt. Deze juicekanalen zijn kanalen waarop influencers de laatste roddels delen. Dat heeft gevolgen. De vrouw van de overleden zanger André Hazes, Rachel Hazes, spande recent een kort geding aan tegen Yvonne Coldeweijer, die achter het kanaal Lifeofyvonne zit.  

2. Doe het zelf: van vanilla girls tot cyberpunk
De DIY-cultuur wordt steeds populairder onder millennials, maar vooral generatie Z. Deze generaties willen iets unieks creëren, geld besparen en tegelijkertijd verspilling voorkomen. Van hergebruikte meubelstukken tot zelfgemaakte sieraden of NFT's ontwerpen, er zijn talloze manieren om creatief te worden. Bovendien zorg je ervoor dat je minder geld uitgeeft aan grote corporaties als dat niet bij je waarden past.
Mode is een goed uitgangspunt voor een DIY-project. De modewereld zit altijd vol met nieuwe trends die zich ontwikkelen. Van vanilla girl-stijlen met subtiele tinten zoals beige en klassieke truien tot gedurfdere cyberpunk-looks met futuristische vormen en goud- en zilverkleurige patronen. De mogelijkheden zijn tegenwoordig eindeloos.

4. Wellness blijft in de top 5 
Een andere trend die aan populariteit wint, is de focus op gezondheid en wellness. Veel mensen zijn zich bewust van de gevaren van een ongezonde levensstijl en willen hun gezondheid verbeteren. Dit heeft geleid tot een opleving van gezonde voeding, fitness, mindfulness en wellness-activiteiten. Je kunt zelfs op locatie of aan huis via een vitamine-infuus krijgen, meldt de NOS. Zo proberen private bedrijven in te spelen op onze zoektocht naar een gezonder leven.

5. Van swipen naar daten
Dating apps blijven populair. Nu veel mensen hun partner(s) online ontmoeten, maken apps het gemakkelijker om je grote liefde, of een date, te vinden. De Delftse start-up Breeze gebruikt technologie om daten weer leuk te maken. De app vraagt een afspraak in de agenda te plannen als er een match is gemaakt, in plaats van eindeloos swipen en chatten zonder actie.

Up-to-date over de laatste trends
Nu ben je weer op de hoogte van wat er om je heen gebeurt – van neppe nieuwsverhalen tot modetrends. Welke van deze vijf deze populaire trends je ook kiest te volgen, op de hoogte nieuwe trends maken je groepsgesprekken altijd interessanter.