logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...

Vijf creatieve tips voor ondernemers voor extra inkomsten

In november 2020 werd door gemeente Hoeksche waard een enquête afgenomen bij 532 ondernemers. Daaruit bleek dat de coronacrisis op bijna de helft (43%) van de ondernemers een grote tot zeer grote impact heeft gehad. Deze enquête werd afgenomen voordat de volledige lockdown tot 19 januari werd aangekondigd. In de tussentijd is er veel veranderd. Zo zijn veel (horeca) bedrijven volledig afhankelijk van afhalen en bezorgen. Ook de winkelbezoeken in de detailhandel en afspraken bij contactberoepen zullen tot 19 januari terug moeten naar nul. Ondernemers zijn daarom meer dan ooit aangewezen op hun creativiteit om toch hun hoofd boven water te houden. Daarom hebben wij een aantal tips verzameld.

1. Kortingsbonnen voor loyale klanten

Ondernemers in de dienst gerelateerde sector kunnen kortingsbonnen aan hun bestaande klanten aanbieden die zij kunnen gebruiken na een versoepeling van de maatregelen. Zo kan je bijvoorbeeld als kapper of schoonheidsspecialist toch je huur en andere kosten dekken. Veel ondernemers hebben gemerkt dat de bereidheid van hun loyale klanten zeer hoog is om hun bedrijf op deze manier te steunen.

2. Verlaag de hoogte van de contracten

Verzamel alle contracten waar je een financiële verplichting op hebt van minimaal een half jaar. Vaak zijn er mogelijkheden om de kosten te verlagen. Heb je bijvoorbeeld een auto als operationele lease? Je kan dan vaak het aantal kilometers per jaar verlagen waardoor je minder maandelijkse kosten maakt. Ga voor elk contract goed na wat de mogelijkheden zijn om het maandtarief te verlagen.

3. Stuur deelfacturen

Zat je midden in een project dat nu voor onbepaalde tijd stil is komen te liggen? Stuur dan alvast een deelfactuur door de gemaakte uren. Omdat er geen garantie is dat er 19 januari een versoepeling zal plaatsvinden is het aan te raden om alle facturen voor (deels) geleverd werk alvast uit te brengen.

4. Blijf betrokken met je doelgroep

Steun komt vaak uit een onverwachte hoek. Blijf betrokken bij je doelgroep door updates te blijven plaatsen op Facebook en Instagram en wees eerlijk over je situatie. Meerdere ondernemers hebben al goede ideeën en initiatieven vanuit hun loyale klantengroep zien komen. Meld je ook aan op andere facebook groepen. Er zijn in meerdere gemeentes groepen opgezet waar consumenten die ondernemers een hart onder te riem willen steken in contact kunnen komen met lokale bedrijven. Zij kopen in bij lokale ondernemers in plaats van de supermarkten en online warenhuizen.

5. Sluit je aan bij de Cloud

Probeer zo veel mogelijk diensten te vertalen naar een online omgeving. Ben je bijvoorbeeld een huidspecialist, dan kan je een cursus vol met tips geven over het gezond houden van je huid of bepaalde huidkwaaltjes tegen kan gaan. Als fotograaf zou je amateurfotografen online kunnen begeleiden om betere foto’s te maken. Veel mensen beginnen juist nu met een nieuwe hobby. Zo is er voor veel beroepen wel iets te bedenken voor een digitale vertaling. Wees creatief.