logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...

Verschillende alcoholische drankjes

Tegenwoordig weten we steeds beter wat wel en niet goed is voor mens en milieu. Zo zijn we erachter dat te veel alcohol, niet goed is voor je lichaam. Hoewel we hier nu achter zijn, betekent dat niet gelijk dat we ook helemaal geen alcohol meer moeten drinken. Wanneer je een glas per dag drink, is dit prima. Voor veel mensen is het moment van een alcoholisch drankje drinken, ook even een moment om tot volledige ontspanning te komen. Ze drinken bijvoorbeeld een lekkere cocktail met tennessee whiskey of rum. Hieronder lees je meer over populaire alcoholische drankjes!

Bier en wijn

Wanneer mensen denken aan een alcoholische versnapering, komt vaak wijn en bier naar boven. Veel mensen nemen dagelijks een alcoholisch drankje, waarbij het meestal draait om een biertje of wijntje. Dit zijn alcoholische drankjes die in verhouding met bijvoorbeeld een cocktail weinig alcohol bevatten. De drankjes kunnen daarnaast op verschillende momenten gedronken worden. De een kiest voor een wijntje of biertje bij het eten, terwijl de ander het juist lekker vindt om dit bij de borrel te drinken. Bier of wijn is ook makkelijk te drinken. Je hoeft er in vergelijking met een cocktail weinig moeite voor te doen.

Cocktails

Vooral in de zomerperiodes zie je veel cocktails voorbij komen. Deze drankjes zijn met warm weer namelijk erg lekker om te nuttigen. Door de drankjes ervaar je een tropische smaakbeleving. Daarnaast worden cocktails in de meeste gevallen op een erg leuke manier geserveerd. De drankjes zijn in veel verschillende soorten te krijgen. Zo is de ene cocktail erg zoet, terwijl de ander juist weer wat bitterder kan smaken. Er is voor ieder wat wils en dus zeker niet te missen in de zomertijd. Een voorbeeld van een cocktail is bijvoorbeeld een mojito. Dit is een frisse cocktail, waarbij hij gevuld is met munt takken, limoen, suiker, rum en ijsblokjes.

Likeur

Likeur wordt op verschillende manieren gebruikt. Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, drinken mensen cocktails. Deze cocktails bevatten in de meeste gevallen een likeur. De likeur brengt vaak een zoete smaak aan de cocktail. Naast dat de dranken gebruikt worden in veel verschillende soorten cocktails, kun je ze ook gewoon apart drinken. Hierbij kun je denken aan een klein glaasje jagermeister. Naast de jägermeister heb je nog veel meer. Zo drinken veel mensen bijvoorbeeld likeur 43, waarbij ze koffie nemen.

Alcoholvrije dranken

Hoewel veel mensen houden van alcoholische dranken, zie je tegenwoordig ook steeds meer alcoholvrije dranken voorbijkomen. Hierbij kun je denken aan alcoholvrij bier en wijn. Deze dranken worden steeds beter naar smaak, waardoor je bijna niet doorhebt dat er geen alcohol in het drankje zit. Naast het alcoholvrije bier en wijn, heb je ook alcoholvrije cocktails. De cocktail kan dan op verschillende manieren gemaakt worden. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld bruisend water met vlierbessensiroop en tonic. Je neemt dan als het ware een soort siroop als vervanger voor de alcohol. Deze dranken zijn een goede oplossing op het moment dat je graag minder alcohol wilt gaan drinken, maar toch de smaak van bier, wijn of andere alcoholische drankjes wilt ervaren.