logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...

Verbeter uw online strategie met CliQi

Iedereen heeft een plan en een doel in het leven, dat geldt toch ook voor uw online onderneming? Of het nu gaat om het verkopen van een product, verspreiden van informatie, bekendheid genereren of het organiseren van een evenement. Een ding is zeker: zonder publiek, lezers of geïnteresseerden zal uw doel niet behaald worden. Het bouwen van een effectieve online strategie is van cruciaal belang om klanten naar uw online platform te leiden.

Content marketing is een strategie die u niet mag negeren als u online gaat. Alles wat u voor of over uw onderneming schrijft of in uw winkel plaatst is inhoud. Van blogs, productbeschrijvingen en verkoop banners tot productfoto's en video’s. Al deze inhoud kan worden gebruikt om met uw doelgroep te delen en mensen hun interesse te wekken voor uw platform.

Hoe creëert u een content marketing strategie voor uw organisatie?

Denk allereerst aan uw product of dienst die u wilt vermarkten en de wens die u voor uw doelgroep wilt vervullen. Neem dit als startpunt en werk van daaruit verder.

Content creatie is niets anders dan inhoud genereren. Dit kan een blog zijn, social media berichten via Facebook of Twitter of Pinterest of LinkedIn zijn, nieuwsartikelen, e-mails, video’s, afbeeldingen, E-books. Creëer inhoud met waarde voor uw volgers en koppel deze inhoud aan uw bedrijf. Wilt u schoenen verkopen, schrijf dan geen blogs over vegetarisch eten, tenzij dit deel uitmaakt van uw merk imago.

Het vormen van interessante relevantie content is een proces wat tijd vergt en kan vervelend zijn. Een zoekmachine als Google is namelijk gek op websites die voortdurend bijgewerkt worden met nieuwe content. Een zoekmachine als Google crawled (onderzoekt/leest) iedere website en indexeert (rangschikt) deze. Indien u trefwoorden gebruikt binnen uw gepubliceerde content waar uw doelgroep ook naar zoeken wordt uw platform beter vindbaar. Dit zal uw merk versterken, uw zichtbaarheid vergroten en meer verkoop genereren.

Klanttevredenheid delen
Mond-tot-mondreclame is een al eeuwen bestaande reclamemiddel en nog steeds een van de krachtigste marketinginstrumenten die er bestaan. De ervaring of het advies van de ene persoon geeft andere mensen vertrouwen. Laat klanten hun mening zien aan de rest van de wereld en begin vertrouwen te kweken. Dit levert niet alleen nieuwe klanten op maar behoud bestaande tevreden klanten langer. Dit kunt u realiseren door bijvoorbeeld een doorverwijzing aan een andere potentiële klant te stimuleren via een korting voor de bestaande klant die de verwijzing uitvoert.

Social media marketing
Marketing die plaatsvindt via e-mail campagnes zijn nog steeds populair en potentieel. Social media daarentegen is in opmars. Aangezien miljarden mensen continu aangemeld zijn op social media en regelmatig hiervan gebruik maken kan dit een fantastisch kanaal worden om meer bekendheid te genereren. Door het inzetten van sterke product of merk afbeeldingen met daarbij krachtige trefwoorden kunt u uw verhaal eenvoudig vertellen over een breed publiek wat meer volgers en potentiële klanten zal opleveren. Enkele tips indien u social media gaat inzetten;

  • Doe dit consistent en zorg voor een eenvoudige en overzichtelijke makkelijk te begrijpen pagina
  • Gebruik hashtags bij het gebruik van Twitter of Instagram
  • Vermeld een link naar uw shop in uw bio zodat dit meer verkeer naar uw platform zal opleveren
  • Indien er reacties op uw geposte berichten verschijnen probeer hier dan op te reageren om in contact te komen met uw potentiële klant.

Tot slot
Het organiseren van een online strategie is niet eenvoudig. Probeer het overzicht te behouden door te faseren waardoor er kleinere, makkelijkere controleerbare hoofdstukken ontstaan. Indien u er de tijd of gewoon de motivatie of kennis niet voor heeft ga dan op zoek naar een online marketing bureau die hierin gespecialiseerd is. Online marketing uitbesteden aan bureau CliQi is één van de opties als je op zoek bent naar een online marketing bureau die gespecialiseerd is in SEO.