logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...

Vakantie aan de zuidelijke Noordzeekust

Aan een vakantie aan de Noordzeekust denk je waarschijnlijk niet direct aan de Zuid-Hollandse kust. Maar misschien eerder aan Zeeland of Noord-Holland. Maar Zuid-Holland kent veel mooie en grote steden, zoals Rotterdam, Den Haag en heerlijke kuststeden zoals Scheveningen, Katwijk en Noordwijk. Noordwijk wordt ook wel de bloemenbadplaats van ons land genoemd, vanwege de bollenvelden langs de weg die je aflegt richting de badplaats. Tijdens mooie dagen trekken deze stranden zich vol. In dit artikel wijden we ons aan de vijf mooie kustplaatsen van Zuid Holland. Ideaal als je een vakantiehuisje in Zuid Holland zoekt! Lees verder.

1.  Ouddorp
Voor mij een van de mooiste plekken van Zuid Holland. Op het schiereiland Goeree-Overflakkee, een prachtige naam trouwens, ligt Ouddorp. In het puntje van Zuid Holland tegen Zeeland aan, is een bezoekje aan de Zeeuwse kust of provincie ideaal. Ouddorp ligt direct aan het strand en heeft een prachtig zandstrand van bijna 16 kilometer lang! De massa wil dit stukje nog wel eens vermijden, dus als je in alle rust een handdoekje wil leggen, kan dat hier! Liever genieten van de watersport? Ga dan richting het Ouddorpse strand.

2.  Katwijk
Katwijk ligt in het verlengde van Scheveningen. De stranden van Katwijk zijn dan ook vooral druk, maar in mindere mate dan Scheveningen. Maar ook in Katwijk valt voldoende te beleven, zoals de beklimming van de vuurtoren, de Big Five Katwijkse musea of heerlijke wandelingen of fietstochten langs het strand door de duinen! Na de wandeling kun je lekker neerploffen op de terrassen van de boulevard die direct achter het centrum ligt. Kortom, lekker even!

3.  Kijkduin
Ben je opzoek naar een rustig strand in Zuid Holland? Kijk dan eens bij Kijkduin. Dit staat bekend als nog tamelijk rustig strand waar de massa nog niet te vinden is. Kijkduin ligt vlak naast Scheveningen, dus je kunt ook heerlijk uitwijken. Pak de fiets of de benenwagen en loop naar de boulevard van Scheveningen. Een leuke plaats om te overnachten!

4.  Scheveningen
Tsja, wie kent deze badplaats nou niet? In het westelijke stadsdeel van Den Haag ligt de geagglomereerde badplaats Scheveningen. Jaarlijks trekt het miljoenen badgasten aan die willen genieten van de boulevard, het strand en alles achter het strand, zoals het casino, het Circustheater, de bioscoop of een overnachting in het Kurhaus. De Pier van Scheveningen is een iconisch hoogtepunt aan het strand, waar je heerlijke eettentjes, bars en winkels terug vindt.

Zeeland
De provincie Zeeland grenst aan Zuid Holland en is vooral in trek bij Duitsers en Belgen. Maar ook steeds meer Nederlanders vinden daar hun zomervakantie of korte vakantie. Lekker dichtbij de kust. Vooral sinds de Coronapandemie zien we dat steeds meer vakantiehuisjes in Zeeland geboekt worden.