logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...

Trends in webshops 2022

Webshops zijn dynamische platformen die zo goed mogelijk georganiseerd moeten zijn. Op deze manier moet de verkoop van producten en diensten zo veel mogelijk bevorderd worden. Dit hangt allemaal af van snelheid, functionaliteit en uitstraling. In deze blog behandelen we een aantal belangrijke trends voor webshops in 2022. Op deze manier kan je inspiratie opdoen voor jouw eigen webshop. Lees dus gauw verder!

Chatbot vanzelfsprekendheid
Je kent hem vast wel! De chat die rechtsonder in beeld verschijnt, bij het bezoeken van een webshop. De chat vraagt of het kan helpen. Het wordt steeds normaler om dit toe te passen in jouw webshop. Het neemt namelijk werk van je over als webshopbeheerder. Daarnaast helpt het tegen het ongeduld van klanten. Klanten kunnen namelijk niet tegen onduidelijkheid en willen zo snel mogelijk resultaat zien.

Personalisatie en sociale media
Het wordt steeds normaler om de klant persoonlijk te benaderen. Veel webshops geven bijvoorbeeld garanties als jij je inschrijft. Zo kunnen bedrijven jou vervolgens persoonlijk benaderen en dit trekt een klant aan. Daarnaast kunnen verkopers ingaan op jouw persoonlijke interesses op sociale media. Producten die jij interessant vindt op sociale media hebben namelijk nu een koopoptie. Hierdoor word je direct geleidt naar de webshop van het product.

Spraakgestuurd shoppen
Het zoeken en kopen van producten kan en moet steeds makkelijker. Nou kunnen mensen namelijk tegenwoordig met spraak producten bestellen. Spraak wordt namelijk steeds makkelijker herkend door een apparaat. De functionaliteit van bestellen wordt zo een stuk makkelijker.

Makkelijker bestellen uit het buitenland
Het wordt steeds makkelijker om vanuit het buitenland producten te bestellen. Webshops moeten steeds meer mondiale betaalmogelijkheden bieden en kopers te winnen. Dit maakt het voor buitenlandse kopers ook weer makkelijker om producten te bestellen. Je moet dus een webshop laten maken met genoeg betaalmogelijkheden, om kopers vanuit het buitenland daadwerkelijk te winnen. Dit hangt natuurlijk ook af van de doelgroep die je hebt.

Duurzaamheid steeds belangrijker
Voor de wereld en veel klanten wordt het steeds belangrijker om duurzaam te werken. Zo moet je duurzame materialen gebruiken voor producten en verpakkingen. Het kan handig zijn om dit duidelijk zichtbaar te vermelden in jouw webshop. Dit is goed voor de uitstraling van jouw bedrijf en webshop!