logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem '’s-Gravendeel lijstaanvoerder na winst op ZBVH 1-2'
29jan

’s-Gravendeel lijstaanvoerder na winst op ZBVH 1-2

S-GRAVENDEEL - ’s-Gravendeel heeft na de winst op ZBVH een goede gooi gedaan om de eerste periodetitel binnen te slepen. Maar het vertoonde spel bij beide ploegen kon het aanwezige publiek niet echt bekoren. Mede gedragen door het feit dat het veld wat aan de hobbelige kant was, kon de bal niet echt over de grond lekker gespeeld worden.

ZBVH kreeg in de beginfase wat kansjes, een inzet Koen de Koning was niet echt een probleem voor doelman Jurre de Ronde en het kopballetje van Mike Andeweg verdween ook in de handen van de ’s-Gravendeel doelman.
Het was ’s-Gravendeel dat al na tien minuten de voorsprong in handen nam. Na een snelle aanval kon Ryan Aarnoudse via de rechterkant de bal voorgeven. In eerste instantie was er niemand die tegen de bal aan kon lopen of aan ZBVH-kant de bal kon wegwerken. Maar voor Perrie Huisman was het daarna niet moeilijk om de bal in het vrijwel lege doel te werken 0-1.
Tot aan het half uur gebeurde er niet veel spannends, ’s-Gravendeel kreeg toen een aardige kans. Wederom was het Ryan Aarnoudse die via de rechterflank de bal voorgaf, Job van der Vorm die bal ontving, mikte hoog over.
Nog voor het rustsignaal kwam ZBVH iets beter uit de verf. Of het een doelpoging was of een voorzet, de poging van Jimmy Andweg schampte gelukkigerwijze voor ’s-Gravendeel de lat. Met de 0-1 stand werden de warme kleedkamers en kantine opgezocht.

Na de rust kwam ZBVH wat feller uit het kleedlokaal en poogde voor de gelijkmaker te gaan. Het tot verdedigen gedwongen ’s-Gravendeel kon goed standhouden tegen de Zuid-Beijerlandse aanvallen. Met zestig minuten op de klok kopte Koen de Koning net over het ’s-Gravendeelse doel na een strak genomen hoekschop. Niet lang hierna kreeg ’s-Gravendeel een kans uit een genomen hoekschop. Het was doelman Yarno Teuling die de bal knap uit de hoek rammelde na een inzet van Lorenzo van der Heijden.
Toch wist ’s-Gravendeel op 0-2 te komen. De ingevallen Maurits Kuiper wilde de bal strak voor het doel brengen, maar de bal werd met de hand/arm getoucheerd door een ZBVH verdediger. De Engels sprekende arbiter Güzelaydin wees resoluut naar de stip. ’s-Gravendeel topscoorder Levi Vugts schoot de toegekende strafschop feilloos binnen.
’s-Gravendeel kon de 0-2 voorsprong echter niet lang vasthouden. Koen de Koning was voor ZBVH nu wel effectief toen hij na nonchalant verdedigen bij ’s-Gravendeel de bal over doelman Jurre de Ronde kon lobben, 1-2.
Het publiek kon met de intredende kou nog wat opgewarmd worden, want ZBVH ging weer voor de gelijkmaker en er waren nog wat hachelijke momenten voor het ’s-Gravendeel-doel. Zelf kregen de Seuters in de extra tijd kansen om de score uit te breiden. Leonard van Maaren zijn inzet werd nipt van de lijn gehaald en een kopbal van Levi Vugts verdween in de handen van Yarno Teuling.
De 1-2 stand bleef zodoende op het scorebord en na het verlies van koploper Zinkwegse Boys neemt ’s-Gravendeel de leidende positie over in 4F.
Volgende week speelt ’s-Gravendeel de thuiswedstrijd tegen Hekelingen. Aanvang 14.30 uur

Opstelling ZBVH:
Yarno Teuling, Mark Saarloos (Robbin Snijders), Twan Breure, Mike Andeweg, Sido Milot (Bob Donkersloot), Koen de Koning, Sander van Pelt (Jelle Stubenitsky), Jimmy Andeweg, Jesse Jongenotter, Marnix Pitt, Dave Kooij (Jeffrey Kramp)

Opstelling ’s-Gravendeel:
Jurre de Ronde, Leon de Jong, Bryan Bos, Lorenzo v/d Heijden, Daan van Son, Koen Colijn, Job v/d Vorm, Zoey Hoogwerf (84ste Leonard van Maaren), Ryan Aarnoudse, Levi Vugts, Perrie Huisman (56ste Maurits Kuiper)

Arbiter: Cernal Güzelaydin uit Rotterdam/Manchester

Scoreverloop:
10de 0-1 Perrie Huisman
67ste 0-2 Levi Vugts (strafschop)
71ste 1-2 Koen de Koning

Gele kaarten:
Koen de Koning en Mike Andeweg (ZBVH)

Verslag : Jeffrey Nathalia
Foto’s : Sandra BarthDeel dit bericht met je vrienden!