logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Goud, zilver, brons én PR’s bij tweede deel NZC te Strijen 11 november 2023'
13nov

Goud, zilver, brons én PR’s bij tweede deel NZC te Strijen 11 november 2023

STRIJEN - Zaterdag 11 oktober 2023 werd het tweede deel van de Nationale Zwemcompetitie (NZC) gezwommen in het Laco Sportcentrum te Strijen.

Deelnemende verenigingen: De Kempvis (Spijkenisse), ZVS (’s-Gravendeel), Z&PC Rotterdam en ZV Strijen.

De tweede ronde uit deze competitie werd dit keer dicht bij huis gezwommen, we hoefden ‘maar’ naar Strijen. Deze wedstrijd waren er slechts vier verenigingen aanwezig en stonden er voor alle zwemmers meerdere afstanden op het programma. Voor velen dus dé uitgelezen kans om voor een nieuw PR en/of medaille te gaan.

Jana Willemstein kon na afloop van de 100 meter vlinderslag een gouden medaille ophalen. Daarnaast lag er brons voor haar klaar na de 200 meter vrije slag waarbij ze haar persoonlijke besttijd ook nog eens wist aan te scherpen.

Alianne Rollof startte tweemaal en bekroonde haar 200 meter wisselslag en 50 meter vrije slag niet alleen met eremetaal, het betekende voor haar ook nog eens twee nieuwe PR’s.

Renzo van Boven had vandaag drie afstanden op zijn programma staan. Helaas was er een diskwalificatie op de 200 meter wisselslag, maar hij revancheerde zich erna door op zowel de 100 meter vlinderslag als 50 meter vrije slag een bronzen plak in de wacht te slepen.

Goud:
Jana Willemstein (100 meter vlinderslag)

Zilver:
Alianne Rollof (200 meter wisselslag)

Brons:
Jana Willemstein (200 meter vrije slag), Alianne Rollof (50 meter vrije slag) en Renzo van Boven (100 meter vlinderslag en 50 meter vrije slag)

De volgende krachtmeting wacht op zaterdag 25 november 2023 in Papendrecht.Deel dit bericht met je vrienden!