logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem '’s-Gravendeel in slotfase naast Zinkwegse Boys 4-4'
06nov

’s-Gravendeel in slotfase naast Zinkwegse Boys 4-4

S-GRAVENDEEL - Gevierde man aan Zinkwegse Boys zijde was Simon van Rheeden. Hij mocht een hattrick op zijn naam zetten. Echter was het niet genoeg voor de winst.

’s-Gravendeel kwam zelfs heel vroeg op voorsprong. Er waren zesendertig seconden gespeeld, toen ’s-Gravendeel al op 1-0 kwam. Nadat Zinkwegse Boys na de aftrap balverlies leed, een knappe aanval via de rechterkant. Luke Remijn ontving de bal op de rand zestien. Fraai en beheerst krulde hij de bal in de rechterbovenhoek.

Tijd genoeg voor Zinkwegse Boys om iets aan de stand te veranderen. Nadat Zoey Hoogwerf de bal net naast het doel schoof van doelman Martijn Krediet kwam Zinkwegse Boys wat vaker voor de neus van zijn collega doelman Jurre de Ronde. En het resulteerde zodoende in de gelijkmaker. Simon van Rheeden mocht het eerste doelpunt van Zinkwegse Boys op zijn naam zetten, 1-1.

In nagenoeg de zelfde minuut na de aftrap een riante mogelijk voor Perrie Huisman om ’s-Gravendeel weer op voorsprong te zetten. Maar na goed voorbereidend werk van Levi Vugts, wist Huisman het doel niet te vinden. Voor Zinkwegse Boys was het Justin de Lange die het naliet om de 1-2 binnen te koppen. Het was wat rommelig bij ’s-Gravendeel.

Vlak nadat Levi Vugts net over het doel kopte, na een gave voorzet van Koen Colijn, kwam Zinkwegse Boys op 1-2. Lorenzo van der Heijden kon een hoge bal niet goed onder controle krijgen waarna Simon van Rheeden het net makkelijk kon vinden. En met deze stand werd maar al te graag de kleedkamers opgezocht voor een bekertje warme thee op deze natte zaterdagmiddag.

’s-Gravendeel begon deel twee niet echt lekker en liep achter de feiten aan. Het mocht van geluk spreken Simon van Rheeden de bal iets te zacht over Jurre de Ronde lobde want de bal kon ternauwernood van de lijn gehaald worden. Maar de 1-3 werd wel op het scorebord gezet. Binnen het uur was Rens Burgwal hier verantwoordelijk voor.

Gelukkig voor ’s-Gravendeel was niet lang hierna Perrie Huisman nu wel trefzeker en wist de 2-3 binnen te werken. Ondanks alle  pogingen om tot de gelijkmaker te komen, werd het verschil weer twee in het voordeel voor Zinkwegse Boys. Na vrije doorgang naar doelman Jurre de Ronde kon Simon van Rheeden zijn derde doelpunt aantekenen, 2-4.

’s-Gravendeel wist echter nog ergens krachten vandaan te halen, want het wilde niet met verlies van het veld stappen. Het wierp vruchten af. De klok wees zevenentachtig minuten aan toen Levi Vugts aanlegde voor een vrije trap. Doelman Krediet kon de bal niet lekker verwerken waarna Leon de Jong gretig gebruik maakte van het slippertje van de Zinkwegse Boys doelman 3-4.

Het was voor de Oud–Beijerlanders nu billen knijpen. Er waren net wat seconden in de extra tijd gespeeld toen Levi Vugts, tot ongenoegen aan de kant van de bezoekers, de 4-4 binnen werkte.
In speelminuut zesennegentig had Levi Vugts zelfs de winnende op zijn schoen. Maar doelman Martijn Krediet kon de bal na de vrije trap nu wel moeizaam verwerken. Met duidelijk verschillende gezichtsuitdrukkingen blies de vijfenzeventigjarige arbiter Zuidwijk na bijna honderd speelminuten voor de laatste maal.

Volgende week wederom een thuiswedstrijd voor ’s-Gravendeel. Dan komt koploper WCR op bezoek. Aanvang 14.30 uur.

Opstelling ’s-Gravendeel:
Jurre de Ronde, Leon de Jong, Bryan Bos, Lorenzo v/d Heijden, Daan vn Son, Koen Colijn (64ste Leonard van Maaren), Luke Remijn (81ste Dustin Zomerhuis), Ryan Aarnoudse (64ste Dejan Bislimi), Levi Vugts, Perrie Huisman

Opstelling Zinkwegse Boys:
Martin Krediet, Mart v/d Meijde, Rens Burgwal, Leroy Brand, Kevin Brasser, Justin de Lange, Simon van Rheeden (Timo van Bennekom), Niels Nederlof, Lars Stolk, Marnix de Koning (Thomas van Gilst), Nick van Dijk

Scheidsrechter: Sjaak Zuidwijk uit Nieuwerkerk a/d IJssel

Scoreverloop:
1ste 1-0 Luke Remijn
21ste 1-1 Simon van Rheeden
37ste 1-2 Simon van Rheeden
58ste 1-3 Rens Burgwal
62ste 2-3 Perrie Huisman
67ste 2-4 Simon van Rheeden
88ste 3-4 Leon de Jong
91ste 4-4 Levi Vugts

Gele kaarten:
Luke Remijn en Levi Vugts (’s-Gravendeel) en Justin de Lange en Lars Stolk (Zinkwegse Boys)

Verslag : Jeffrey Nathalia
Foto’s : Sandra BarthDeel dit bericht met je vrienden!