Afbeelding bij nieuwsitem '’s-Gravendeel boekt ruime overwinning op ZBVH: 6-3'
23mei 2023

’s-Gravendeel boekt ruime overwinning op ZBVH: 6-3

S-GRAVENDEEL - In de laatste thuiswedstrijd van deze competitiejaargang boekte ’s-Gravendeel een ruime overwinning op ZBVH, dat aan kop ging in de tweede periode.

Winst had ’s-Gravendeel nodig om een nacompetitieplaats te bereiken. Winst van ZBVH zou de Zuid-Beijerlanders zo goed als zeker recht geven op nacompetitie.

De ploeg van trainer René Milot begon sterk. Het liet zien, dat het kwam om te winnen en pakte het initiatief. Maar de VERM-formatie van trainer Sander Willemstijn scoorde wel als eerste.
In de 12e minuut mondde een aanval via Luke Remijn en Zoey Hoogwerf uit in een voorzet die bij de tweede paal bij de vrijstaande Levi Vugts kwam. Hij schoot rustig de 1 – 0 binnen.
Direct daarna liet ’s-Gravendeel het middenveld te veel open liggen, waar de zwaar op het randje van buitenspel weglopende Koen de Koning van profiteerde. Hij schoot beheerst de 1 – 1 binnen.
In de 21e minuut kwam ’s-Gravendeel vanuit het niets op 2 – 1. Een lukraak hoog ingeschoten bal kwam tussen de uitlopende keeper Sven van den Hoogen en de goed kijkende Levi Vugts naar beneden. Vugts was er met het koppie iets eerder bij dan de keeper en knikte ’s-Gravendeel op voorsprong.
Dat ’s-Gravendeel het in de eerste helft op het middenveld niet goed had staan bleek in de 30e minuut. ZBVH zette een slimme aanval op, waarbij uit de tweede lijn de aanvallende mensen doorkwamen. De bal kwam bij de doorlopende Sander van Pelt, die gebruik maakte van de hem geboden ruimte, hij zette ZBVH op 2 – 2.
In de 38e minuut een soortgelijke aanval van ZBVH. Na balverlies van ’s-Gravendeel passte Sander van Pelt op de over rechts diepgaande Sido Milot. Die bleef goed kijken en legde naar binnen af op de meelopende Koen de Koning. De Koning maakte zijn tweede goal en zette ZBVH op 2 – 3.
’s-Gravendeel moest uit een ander vaatje gaan tappen en deed dat ook. Vlak voor de rust was er een aanval waarbij Job van der Vorm, Dejan Bislimi en Levi Vugts betrokken waren. De bal werd uiteindelijk afgelegd op de inlopende Zoey Hoogwerf, die naast schoot.
In de extra tijd van de eerste helft werd het nog 3 – 3. Maurits Kuiper waagde zich aan een afstandsschot. De kennelijk verraste keeper Van den Hoogen greep mis, waarna er met een gelijke stand gerust werd.

Direct na de aftrap van de tweede helft kwam ’s-Gravendeel op 4 – 3. Een goedlopende aanval via Ryan Aarnoudse bereikte Zoey Hoogwerf. Diens voorzet werd door de attent spelende Levi Vugts bekroond met een doelpunt.
In de 57e minuut kreeg ’s-Gravendeel een vrije trap. Vanaf zo’n 25 meter schoot ‘lucky’ Luke Remijn de bal hard in. Via een ZBVH-er veranderde de bal van richting, waardoor keeper Van den Hoogen op het verkeerde been stond en de bal in de touwen ging, 5 – 3.
In de 63e minuut was ZBVH dicht bij een doelpunt. Uit een hoekschop kwam de bal bij de op één meter voor het doel staande Jarno van der Heijden. Zijn inzet werd met een reflex gepareerd door Jurre de Ronde. Amper vijf minuten later moest keeper De Ronde nogmaals optreden toen weer Jarno van der Heijden hard inschoot.
Diezelfde Van der Heijden had in de 74e minuut pech. Hij verraste Jurre de Ronde met een strak afstandsschot, dat op de lat uiteenspatte. De rebound werd door ’s-Gravendeel goed verdedigd.
’s-Gravendeel bleef ook de aanval zoeken. Ryan Aarnoudse was goed op dreef, benutte zijn snelheid en wist Levi Vugts nog een keer te bereiken. Het schot van Vugts werd geblokt.
In de 77e minuut werd het 6 – 3. Wederom kwam de aanval via Ryan Aarnoudse op gang. Weer wist hij Vugts te vinden, die deze keer wel doel trof.
In de resterende minuten gebeurde er wat kansen betreft niet veel meer. ZBVH was op ruime achterstand gezet en de thuisploeg speelde de wedstrijd rustig uit.
’s-Gravendeel maakt zich klaar voor de laatste competitiewedstrijd, uit bij Abbenbroek zal volgende week nog een keer gas gegeven moeten worden om de nacompetitie te halen.

Jurre de Ronde, Leon de Jong, Daan van Son, Lorenzo van der Heijden, Maurits Kuiper (81e Milan Verbaas), Job van der Vorm, Luke Remijn (81e Leonard van Maaren), Zoey Hoogwerf, Ryan Aarnoudse, Levi Vugts (Sjoerd van Elsen), Dejan Bislimi (55e Perrie Huisman).