Afbeelding bij nieuwsitem ''s-Gravendeel wint bij Zinkwegse Boys'
27mrt 2023

's-Gravendeel wint bij Zinkwegse Boys

S-GRAVENDEEL - Met als extra factor de wind speelde ’s-Gravendeel in de Beijersche Polder bij Zinkwegse Boys een prima eerste helft.

Vanaf de aftrap werd de eerste aanval van ’s-Gravendeel meteen beloond. Dejan Bislimi werd door rechtsback Michell Dirkx vastgehouden, waarop scheidsrechter Vijverberg een vrije trap toekende. Maurits Kuiper speelde die strak in en Levi Vugts kon bij de tweede paal in de 1e minuut de 0-1 binnentikken. Lekker begin.
’s-Gravendeel hield daarna de druk erop bij de thuisploeg, die weinig anders deed, dan lange ballen spelen, met de wind in de rug. Er viel voor de aanvallers van Zinkwegse Boys bijna niet op te lopen.
’s-Gravendeel zocht via de flanken de aanval. Ryan Aarnoudse benutte zijn snelheid enkele malen en wist daarmee onder andere Sjoerd van Elsen vrij te zetten. Diens schot werd gepakt door keeper Arne de Jong.
Een aanval later kon Aarnoudse weer op snelheid doortrekken, maar liep hijzelf teveel door en hield er slechts een hoekschop aan over.
Bij één van de schaarse uitvallen van Zinkweg moest keeper Jurre de Ronde in de 38e minuut snel handelen op een scherpe kopbal van Kevin Brasser.
In de 42e minuut kwam ’s-Gravendeel dichtbij het doel van Zinkwegse Boys. Dejan Bislimi schoot strak in, de bal werd door keeper Arne de Jong gepareerd. Een tweede schot kwam bij een Zinkweg verdediger ongelukkig tegen de arm, waarna scheidsrechter Vijverberg ’s-Gravendeel een penalty toekende. Levi Vugts benutte de buitenkans en bracht ’s-Gravendeel op 0 – 2.
Kort voor rust was er nog een uitval van Zinkwegs Boys, maar ook hier redde Jurre de Ronde zeer attent.

Na de thee hadden de ploegen ook van wind gewisseld. Zinkwegse Boys had ‘m nu tegen en ging daar net als ’s-Gravendeel in de eerste helft goed mee om. ’s-Gravendeel had niet echt last van de wind, maar meer van onrust aan de bal. Er werd minder zuiver gecombineerd, gekozen voor moeilijkere oplossingen, waardoor Zinkwegse Boys meer in balbezit kwam.
De aanvallen van ’s-Gravendeel leverden een kopbal uit een hoekschop op, net over door Lorenzo van der Heijden. En een schot van Maurits Kuiper, dat ook over het doel verdween.
Zinkwegse Boys kroop steeds dichter naar het ’s-Gravendeelse doel. In een soort van onbewaakt verdedigingsmoment sloop Rens Burgwal in de 63e minuut over rechts naar de achterlijn. Zijn bekeken schot/voorzet verdween achter Jurre de Ronde, die licht verrast was door de schuiver. Het stond wel 1-2 met nog zo’n half uurtje te gaan.
Zinkwegse Boys rook, dat er misschien meer te halen was. Een kopbal van Kevin Brasser ging net naast.
In de 70e minuut ontstond er een situatie in de ’s-Gravendeelse zestien, waarbij keeper De Ronde  voor de bal ging, daarbij een tegenstander meenam, meteen gevolgd door een tackle naar de bal. Scheidsrechter Vijverberg beoordeelde beide handelingen als correct, waarmee ’s-Gravendeel goed wegkwam.
In de 77e minuut kwam ’s-Gravendeel gevaarlijk uit, maar werd met een overtreding even gestopt. Maurits Kuiper bereikte uit de vrije trap Ryan Aarnoudse, die onvoldoende controle over de bal kreeg om er nog iets mee te kunnen doen.
Het laatste wapenfeit voor ’s-Gravendeel was een schot van Leon de Jong. Het bleef bij 1 – 2.

Op zaterdag 1 april – de verjaardag van de club – speelt ’s-Gravendeel thuis tegen Rockanje, aanvang 14.30 uur.

Opstelling Zinkwegse Boys:
Arne de Jong, Mitchell Dirkx (46e Hakan Mert – 85e Ryan Dirkx), Bas Koelemeijer, Rens Burgwal, Niels Nederlof (46e Mees Lebbink), Kevin Brasser, Justing de Lange (85e Marnix de Koning), Mike Fiere, Lars Stolk, John van der Zanden (46e Jort van Gilst), Eric den Outer.

Jurre de Ronde, Leon de Jong, Daan van Son, Lorenzo van der Heijden, Maurits Kuiper, Job van der Vorm (72e Leonard van Maaren), Sjoerd van Elsen (77e Brian Bos), Zoey Hoogwerf (88e Milan Verbaas), Ryan Aarnoudse, Levi Vugts, Dejan Bislimi.

Scheidsrechter: S. Vijverberg.

1e   0 - 1    Levi Vugts
42e 0 – 2   Levi Vugts (penalty)
63e 1 – 2   Rens Burgwal

Gele kaarten:  Job van der Vorm, Lorenzo van der Heijden (’s-Gravendeel), Eric den Outer, Mees Lebbink, Hakan Mert (Zinkwegse Boys)