logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem '’s-Gravendeel in slotfase langs Fortuna-Be Quick'
13feb

’s-Gravendeel in slotfase langs Fortuna-Be Quick

S-GRAVENDEEL - ’s-Gravendeel heeft in de negentigste minuut de 2-3 winst naar zich toe kunnen trekken tegen Fortuna Be Quick.

Zeker het eerste half uur in deze wedstrijd voerde ’s-Gravendeel de boventoon. En al in de derde minuut kreeg het de mogelijkheid om op 0-1 te komen. Ryan Aarnoudse werd door zijn directe tegenstander op rand zestien foutief afgestopt. Na enig twijfel wees scheidsrechter Van de Wel naar de penaltystip. Dejan Bislimi nam plaats achter de bal, maar mikte over het doel.

’s-Gravendeel bleef aandringen op de openingstreffer, na een pass van Maurits Kuiper op Ryan Aanrnoudse kon de rechtervleugelaanvaller het doel niet treffen.

Enkele tellen later maakte Dejan Bislimi zijn foutje goed door het eerste doelpunt van deze middag op zijn naam te zetten door de bal hard en laag tegen het net te jagen, 0-1.

De op dat moment spaarzame uitvallen van Fortuna Be Quick waren gevaarlijk. Zo moest Jurre de Ronde reddend handelen op een één tegen één situatie met Thimo Herrewijnen. Hierna kroop Fortuna Be Quick uit de schulp, wat resulteerde in de gelijkmaker van Thomas Peperstraten, 1-1.

Vlak voor het rustsignaal een domper voor ’s-Gravendeel, maar vooral voor zichzelf. Robbie van de Weg stortte ter aarde en greep naar zijn knie. Na behandeling moest hij het veld verlaten, met het zich laat aanzien een zware blessure. Nader onderzoek de komende dagen in het ziekenhuis zal uitsluitsel geven.

Na de theepauze kwam ’s-Gravendeel al gauw op 1-2. Ryan Aarnoudse speelde knap zijn tegenstander uit en met links liet hij de bal in de verre hoek verdwijnen.
Naarstig gingen de gastheren op zoek naar de gelijkmaker. Maar tot tweemaal toe stond doelman De Ronde in de weg. Eerst weer in een één tegen één situatie met Thimo Herrewijnen redde hij met de voet en even later tikte hij met een katachtige reflex de bal over de lat na een uithaal van Robin Verhoeven.

Maar met nog een kwartier spelen kwam Fortuna Be Quick op gelijke hoogte door een strafschop. Het was Jordy Fakkel die de strafschop benutte, 2-2.
’s-Gravendeel wilde met meer dan dat ene puntje uit Piershil vertrekken. Perrie Huisman kreeg een uitgelezen kans daarvoor om ’s-Gravendeel weer op voorsprong te brengen. Maar op één of andere manier kon hij doelman Bryan Huyzers niet passeren.

Het leek toch op een gelijkspel uit te monden. Minuut negentig liep inmiddels, dus besloot Bryan Bos de bal in de doelmond te slingeren. Deze kwam terecht bij Dejan Bislimi en heel subtiel liet hij de bal in het Fortuna Be Quick belanden. De uiterste pogingen van de Fortuna verdedigers konden niet voorkomen dat bal over de doellijn verdween, 2-3.

Niet lang na de aftrap om de wedstrijd weer te hervatten, blies arbiter Van de Wel voor de laatste maal deze middag op zijn fluitje. ’s-Gravendeel wist met hard werken met deze winst plek twee weer te heroveren in de vierde klasse F.

De komende twee zaterdagen beker/inhaalprogramma’s.
Maar dinsdagavond 21 februari 2023 wordt er geoefend tegen Rijsoord 2. Aanvang op sportpark de Trekdam is 20.00 uur.
De eerste competitiewedstrijd is zaterdag 4 maart 2023 thuis tegen Zwartewaal.

Opstelling ’s-Gravendeel:
Jurre de Ronde, Leon de Jong, Reinier Toes, Lorenzo v/d Heijden, Maurits Kuiper, Job v/d Vorm (85ste Sjoerd van Elsen, Robbie v/d Weg (43ste Robin v/d Vlist). Leonard van Maaren (66ste Bryan Bos), Ryan Aarnoudse (85ste Wesley Dijkstra), Perrie Huisman, Dejan Bislimi

Scoreverloop:
8ste 0-1 Dejan Bislimi
37ste 1-1 Thomas Peperstraten
53ste 1-2 Ryan Aarnoudse
75ste 2-2 Jordy Fakkel (strafschop)\
90ste 2-3 Dejan Bislimi

Gele kaarten:
Jesse Colijn (Fortuna Be Quick0
Ryan Aarnoudse (’s-Gravendeel)

Verslag : Jeffrey Nathalia
Foto’s : Sandra BarthDeel dit bericht met je vrienden!