Afbeelding bij nieuwsitem ''s-Gravendeel wint van Abbenbroek'
23jan 2023

's-Gravendeel wint van Abbenbroek

S-GRAVENDEEL - ’s-Gravendeel heeft de eerste drie winstpunten van 2023 kunnen bijschrijven door de 3-1 winst op Abbenbroek.

Op een koud Sportpark de Trekdam werden in eerste instantie de aanwezige toeschouwers niet echt verwarmd door het getoonde spel van beide ploegen. Hier en daar wat slordigheden en onnauwkeurigheden waren duidelijk zichtbaar.

Ryan Aarnoudse kreeg tot tweemaal toe een kans om ’s-Gravendeel op voorsprong te brengen. Een lob over keeper Dennis Vermeer werd van de lijn gehaald en een andere inzet van Aarnoudse verdween naast het doel.

Maar rond het half uur een opmerkelijk voorval. Nadat Perrie Huisman zijn één-op-één inzet gekeerd zag door doelman Vermeer, greep scheidsrechter Pille ineens naar zijn hamstring. Na onderzoek bleek dat verder de wedstrijd leiden geen optie meer was. Toevalligerwijs was er een KNVB arbiter op het sportpark aanwezig waarvan zijn wedstrijd afgekeurd was. Na een oponthoud van bij twintig minuten kon de wedstrijd weer hervat worden en was dhr. A. Verhoeven, ook scheidsrechter op eerste klas niveau, de dienstdoende scheidsrechter.

’s-Gravendeel en Abbenbroek gingen zodoende opzoek naar de eerste treffer. En vlak voor het rustsignaal kwam daar de voorsprong voor ’s-Gravendeel. Een laag ingebrachte hoekschop van Dejan Bislimi werd, enigszins onder druk van Perrie Huisman, door een verdediger van Abbenbroek achter zijn eigen doelman gewerkt, 1-0.

Vlak hierna werden de warme kleedkamers opgezocht.

Of het kwam door de warm genuttigde thee, maar het begin van de tweede helft zag er wat aantrekkelijker uit. Er werd binnen twaalf minuten driemaal gescoord. Nadat eerst Jurre de Ronde de gelijkmaker wist te voorkomen kwam ’s-Gravendeel na vijf minuten spelen in deel twee op 2-0. Leonard Van Maaren bevond zich een enkel metertje over de middenlijn op de helft van Abbenbroek. Zag in zijn ooghoeken dat doelman Vermeer wat voor zijn doel stond en bracht de bal richting doel. Aanvankelijk leek de bal over te zeilen, maar de bal daalde wonderlijk vlak achter de doelman en voor de lat in het lege doel. Tegenvaller voor het verbijsterde Abbenbroek.

De tegenslag werd voor de bezoekers nog groter toen twee minuten later, na een knap opgezette aanval via met onder andere Zoey Hoogwerf, knap en hard door Dejan Bislimi werd ingeschoten.
Vlak voordat het uur spelen verstreken was kwam Abbenbroek wat dichterbij. Het was Daan van der Blom die middels een vrije trap de bal langs en over de muur van ’s-Gravendeel achter doelman Jurre de Ronde werkte 3-1.

Met het dalen van de temperatuur, daalde ook ietwat het niveau van de wedstrijd. Andere opmerkelijk feitjes waren nog dat de achttienjarige Chiaro Krowinkel zijn eerste officiële competitieminuten maakte voor ’s-Gravendeel 1 en dat scheidsrechter Verhoeven, Kevin Dijksman van Abbenbroek richting de kleedkamer stuurde. In de ogen van de arbiter maakte hij opzettelijk hands en kreeg zodoende zijn tweede gele kaart voorgeschoteld. Echter tijdens het verlaten van het veld riep hij nog iets na, naar de scheidsrechter, waarna direct rood volgde. In de resterende anderhalve minuut veranderde er niet veel meer.

Komende zaterdag in Hoeksche Waard onderonsje in Zuid-Beijerland tegen ZBVH. Aanvang op Sportpark Hercules is 14,30 uur.

Jurre de Ronde, Lorenzo v/d Heijden, Daan van Son, Robin v/d Vlist, Leon de Jong, Leonard van Maaren (62ste Job v/d Vorm), Robbie v/d Weg, Zoey Hoogwerf, Ryan Aarnoudse, Perrie Huisman (70ste Chiaro Krowinkel), Dejan Bislimi