VV 's-Gravendeel en WFB in evenwicht

01 december 2022 • 00:00 door de redactie

Eigenlijk was de 2-2 eindstand die na negentig minuten op het scorebord stond voor ’s-Gravendeel min of meer een domper. ’s-Gravendeel had een groot gedeelte de controle over de wedstrijd en probeerde zo wat vaker voor het doel van WFB te komen, zeker de eerste tien minuten. Maar uit de eerste de beste uitbraak van WFB werd het wel 0-1. Jurrian Grinwis wist de bal achter Jurre de Ronde te brengen.

’s-Gravendeel moest toen achter de gelijkmaker aan en het probeerde meer voor doelman Max Wegereef te verschijnen. Maar de Ouddorpers speelden georganiseerd en compact dus het was voor ’s-Gravendeel vrij lastig om op gelijke hoogte te komen. Het was zelfs aan Jurre de Ronde te danken dan WFB niet verder uitliep uit de spaarzame momenten dan ze voor het ’s-Gravendeel doel kwamen. Eerst verwerkte de doelman de bal uit een inzet van Simon Bremer tegen de lat en even later doorbrak hij een WFB aanval……en dat uit de derde uitval van WFB.

Het was Zoey Hoogwerf die de gelijkmaker op zijn schoen had, toen Robbie van de Weg hem vrij voor Wegereef zette, maar de WFB doelman was een sta in de weg.

Na ruim een half uur spelen behoedde Jurre de Ronde met een katachtige reflex zijn ploeg opnieuw voor een grotere achterstand, temeer omdat zijn medespelers niet veel deden en het toelieten dat Sjors de Bakker kon uithalen.

Vlak voor rust werd ’s-Gravendeel gevaarlijker en was het wachten op de 1-1. Eerst testte Luke Remijn de kwaliteiten van doelman Wegereef na een opgezette aanval met Levi Vugts. En nadat er vanaf de ’s-Gravendeelse bank geroepen werd “voor rust nog even de gelijkmaker”, kwam die ook tot stand. Luke Remijn passeerde op fraaie wijze zijn tegenstander, bracht de bal voor en het was Perrie Huisman die in de vijfenveertigste minuut de 1-1 op zijn naam bracht.

Direct na rust een zelfde aanvallende beeld aan ’s-Gravendeel zijde. Acht minuten na het beginsignaal van deel twee kwam ’s-Gravendeel op de 2-1 terechte voorsprong. Robbie van de Weg liep zich vast in het zestienmetergebied en verloor de bal, die echter in het bezit kwam van Job van der Vorm. Bekeken mikte hij met zijn linkerbeen de bal in de verre hoek langs een mêlee van benen en keeper Wegereef.
Ryan Aarnoudse kon de voorsprong verder verruimen, maar schoot net over. Hierna viel het aanvallende spel wat terug bij ’s-Gravendeel en kreeg WFB wat meer ruimte. En toch ietwat uit het niets kwam WFB op gelijke hoogte via Sjors de Bakker. Heel even leek het erop dat ’s-Gravendeel toch met de winst kon strijken. Maar doelman Wegereef wist een vrije trap van Luke Remijn te keren, waarna ’s-Gravendeel met de 2-2 stand op het scorebord toch met gebogen hoofden het veld verliet.

Volgende week de uitwedstrijd in Geervliet om het op te nemen tegen GHVV ’13. Aanvang op Sportcomplex Guldeland is 14.30 uur.

Jurre de Ronde, Reinier Toes (77ste Robin v/d Vlist), Daan van Son, Lorenzo v/d Heijden, Leon de Jong, Job v/d Vorm, Robbie v/d Weg, Zoey Hoogwerf, Luke Remijn (82ste Dustin Zomerhuis), Levi Vugts (82ste Leonard van Maaren), Perrie Huisman (61ste Ryan Aarnoudse)