logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Solide winst VV 's-Gravendeel'
24nov

Solide winst VV 's-Gravendeel

’s-Gravendeel heeft nu vijf wedstrijden geen verlies geleden door de 3-1 winst op FC Vlotbrug zaterdag 19 november 2022.

Het was duidelijk dat beide ploegen vol voor de winst wilden gaan. In de beginfase was het FC Vlotbrug dat aanvallend gevaarlijk was. Door een klein slippertje van doelman Jurre de Ronde kwam Danny Browne in balbezit, maar hij mikte hard over.

Kort daarna behoedde De Ronde zijn ploeg voor een vroege achterstand. Met een geweldige reflex keerde hij een inzet van opnieuw Browne.

Hierna was het de beurt aan ’s-Gravendeel om het vijandelijke doel te bestoken. Perrie Huisman kapte aan de rechterkant zijn tegenstander uit en haalde met links uit, maar de paal redde FC Vlotbrug. Huisman was tien minuten later wederom net niet succesvol toen hij het doel te hoog vond toen hij in balbezit kwam nadat Levi Vugts de bal met zijn hoofd schampte.

Het spel golfde heen en weer, maar tot doelpunten kwamen beide ploegen niet.

Zoey Hoogwerf schoot over na een prachtige aanval met Dejan Bislimi en Job van der Vorm haalde met uiterste inspanning de bal van de lijn nadat Mitchell de Zeeuw de bal na een hoekschop richting doel kopte. De vijfenveertigste minuut liep toen Leon de Jong met een slim steekpassje Zoey Hoogwerf vrij voor doelman Nino Noordijk zette. Hoogwerf miste niet en schoot de bal beheerst onder de doelman door en zette ’s-Gravendeel op 1-0.

Na de warme thee, want het was heel koud deze middag, gingen de gasten op zoek naar de gelijkmaker. Heel even was het voor ’s-Gravendeel achter de feiten aanlopen, maar erg lang duurde dat niet. Perrie Huisman wist opnieuw met een kapbeweging zijn tegenstander te verrassen maar nu schoot hij hoog over. Voor het uur spelen kreeg ’s-Gravendeel aan de rechterkant van het strafschopgebied een vrije trap toegewezen. Maurits Kuiper ging zich opmaken om deze vrije trap te nemen. Met een prachtige boog mikte hij de bal over de muur en langs doelman Noordijk en zo kwam ’s-Gravendeel op 2-0.

Het was aanvoerder Lorenzo van der Heijden die de 3-0 op zijn schoen had. Maar uit een corner van Ryan Aarnoudse kwam de bal in het zijnet. Met nog een kwartier spelen toch de uitbreiding van de voorsprong voor ’s-Gravendeel. Zoey Hoogwerf zette aan de rechterkant Reinier Toes aan het werk. Hij bracht de bal prachtig voor, waarna spits Levi Vugts de 3-0 aantekende.

Zo leek FC Vlotbrug doelpuntloos terug te keren naar Hellevoetsluis. Maar nadat de bal vanaf de linkerflank via een vrije trap binnen het strafschop gebied kwam, wees arbiter Wilhelmus ineens naar de penaltystip. Het was voor zeker twintig spelers en het aanwezige publiek heel verrassend. Echter niet voor het slachtoffer én de dader……Hoewel doelman Jurre de Ronde de goede hoek koos, was het Jordi van der Kooij die de toegewezen strafschop benutte, 3-1.

Hierna probeerde FC Vlotbrug nog iets aan de stand te doen, maar de tien minuten die daar nog voor over bleven wist ’s-Gravendeel de schade beperkt te houden en was overwinning vier op rij voor ‘s-Gravendeel een feit.

Volgende week wederom een thuiswedstrijd voor ’s-Gravendeel. Dan weer een topwedstrijd, namelijk de nummer twee op de ranglijst W.F.B. is dan de tegenstander.

Opstelling ’s-Gravendeel:
Jurre de Ronde, Leon de Jong, Daan van Son, Lorenzo v/d Heijden, Maurits Kuiper, Reinier Toes (86ste Bryan Bos), Job v/d Vorm ( 68ste Leonard van Maaren), Zoey Hoogwerf, Perrie Huisman (68ste Ryan Aarnoudse), Levi Vugts, Dejan Bislimi (48ste Robbie v/d Weg)

Opstelling FC Vlotbrug:
Nino Noordijk, Ryan de Zeeuw, Bram Scheringa (Wesley v/d Heijden), Mitchell de Zeeuw, Lester den Broeder, Sjors Allersma, Jordy Henderikx (Arjen Speelman), Danny Browne (Fernando Winata), Sven van Leeuwen, Jordi v/d Kooij, Lenny Schults

Scheidsrechter: G. Wilhelmus uit Spijkenisse

Scoreverloop:
45ste    1-0    Zoey Hoogwerf
55ste    2-0    Maurits Kuiper
75ste    3-0    Levi Vugts
81ste    3-1    Jordi v/d Kooij (strafschop)

Gele kaarten:
Mitchell de Zeeuw en Bram Scheringa (FC Vlotbrug)Deel dit bericht met je vrienden!