Wederom geen winst voor VV 's-Gravendeel

30 mei 2022 • 00:00 door de redactie

Door het 1-3 verlies tegen IJVV de Zwervers is ’s-Gravendeel veroordeeld om nacompetitie te spelen.
’s-Gravendeel was even zoekende naar de spelopvattingen van de Rotterdammers. Al na drie minuten kreeg Ecko St. Jago namelijk al een riante krans. Geheel vrijstaand schoot hij hoog over. Maar niet lang hierna een heerlijk opgezette aanval aan de kant van ’s-Gravendeel, via Robbie van de Weg en Perrie Huisman die Youri Ton weer aan het werk zette. Ton bereikte Kevin Fortuin net niet om er eventueel wat leuks mee kon doen.

Gaandeweg kreeg IJVV de Zwervers meer grip op de wedstrijd. Jurre de Ronde kon redding brengen nadat Andani Ollie de bal uit een vrije trap in één keer op hem afvuurde. Maar vijf minuten na deze redding was De Ronde wel geslagen. Er werd niet daadkrachtig ingegrepen bij ’s-Gravendeel waardoor Ronnie Pfeffer de 0-1 kon aantekenen.

’s-Gravendeel probeerde hierna er alles aan te doen om voor de gelijkmaker te gaan. Een uithaal van Job van der Vorm werd door doelman Justin Poulisse goed verwerkt. Vlak voor rust kregen de Rotterdammers de mogelijkheid om de voorsprong te vergroten. Andani Ollie soleerde langs enkele ’s-Gravendeelse verdedigers maar kon het net niet vinden.

De tweede helft was ’s-Gravendeel wat nadrukkelijker te vinden op de helft van IJVV de Zwervers. Na ruim een uur spelen kreeg Leon de Jong de mogelijkheid om de gelijkmaker op zijn naam te zetten. Hij werd door goed doorzetten van Luke Remijn daarvoor in de gelegenheid gesteld. Maar De Jong wist het doel voor ’s-Gravendeel niet te vinden.

Dat het geen 0-2 werd was te danken aan een redding van Jurre de Ronde na een poging van Soufian Bouchnafa. De ingevallen Ryan Aarnoudse testte hierna de kwaliteiten van doelman Poulisse. Met een snoeihard schot verdween de bal echter in de handen van de doelman.

’s-Gravendeel kwam in minuut zeventig op gelijke hoogte. Na wederom een goede actie aan de rechterkant via Luke Remijn was het Zoey Hoogwerf die met een fraaie omhaal de 1-1 op het scorebord zette.

Opvallend in deze wedstrijd was dat arbiter Ifrandi enkele malen het vlagsignaal van beide assistent-scheidsrechters negeerde. Zo ook een minuut later na de gelijkmaker. Want aan de 1-2 voorsprong van IJVV de Zwervers hing een buitenspelluchtje. De arbiter weigerde zelfs om even aan te horen wat de assistent-scheidsrechter aan ’s-Gravendeelse zijde te melden had. Dus het doelpunt van Ecko St. Jago werd gewoon toegekend.

Hierna moest ’s-Gravendeel de mouwen verder opstropen om er toch nog wat uit te halen. Die mogelijkheid kreeg Dejan Bislimi nog wel maar hij stuitte op Poulisse.

Vijf minuten voor het eindsignaal werd het via Sander Risseeuw nog 1-3.

Volgende week de uitwedstrijd tegen Zwarte Pijl voor ’s-Gravendeel. Aanvang 14.30 uur.

Jurre de Ronden, Luke Remijn, Reinier Toes, Lorenzeo v/d Heijden, Leon de Jong, Job v/d Vorm (78ste Nicky Kranendonk), Robbie v/d Weg, Youri Ton, Perrie Huisman (63ste Ryan Aarnoudse), Dejan Bislimi (81ste Jorrit van Driel), Kevin Fortuin (63ste Zoey Hoogwerf)