logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Rebound sterker door strijd en hard werken'
23mei

Rebound sterker door strijd en hard werken

Zaterdag 23 mei 2022 zijn, in drukbezochte Sporthal de Schenkel, na een zinderende laatste wedstrijd van het seizoen, de Meiden X12 Under 12 jaar, genaamd de Rebound Rebbels van Basketball Vereniging Rebound kampioen geworden.

Een prachtig verhaal om over te schrijven;
Nog géén 3 jaar geleden leek het erop dat er door géén instroom van jeugd de basketball vereniging Rebound geen toekomst meer zou hebben. Maar door een enthousiaste inbreng van jeugdtrainers uit de eigen vereniging, maakte de vereniging grote stappen, richting een volwaardige vereniging waar we nu staan.

De vereniging is weer zo hard gegroeid dat de Sporthal bij trainingen op maandag en vrijdagavond weer helemaal gevuld is met actieve Clubleden.

De vereniging bereikt een bijzondere mijlpaal; Rebound bestaat deze zomer 45 jaar! Daar zijn we trots op.
De afgelopen jaren is er hard gewerkt om de jeugdafdeling van de club nieuw leven in te blazen… en met succes! We hebben verschillende jeugdteams en zijn nog steeds groeiend. Ook het herenteam is versterkt met verschillende nieuwe spelers.

Foto: Trainers Rebound

De instroom van jeugd de afgelopen jaren heeft er voor gezorgd dat er inmiddels 2 jeugd teams actief zijn, bij zowel de jongens als de meiden. Beide teams hebben inmiddels een basisteam met voldoende wisselmogelijkheden en mensen op de bank.

Uniek aan het meiden team is toch wel dat vele andere verenigingen niet zo ver zijn, dat er überhaupt een volwaardig meidenteam gevormd kan worden. Veelal werd het seizoen gespeeld tegen gemengde of uit jongens bestaande teams van de tegenpartij. Een ongekende luxe dus.

En daar waar volgende week de Jongens Under 12, een alles beslissende wedstrijd spelen om het Kampioenschap, zijn de meiden van Rebound Under 12 al Kampioen geworden. Een prachtige prestatie, wetende waar de teams gemengd vandaan komen, met heel veel verlieswedstrijden, maar door hard te trainen en inbreng van vriendjes en vriendinnen en klasgenoten vandaag het Kampioenschap heeft binnengehaald bij de meiden onder 12 jaar.

Ook een prachtgegeven is toch wel dat tijdens de Covid periode er stug is doorgetraind op het terrein van AZC te ’s-Gravendeel. Op dit terrein hebben we van de basketbal faciliteiten gebruik mogen maken, om zo aan de skills voor alle teams te kunnen blijven werken.

Nu wachten of de jongens van Rebound Under 12 X12 1 zaterdag 28 mei ook Kampioen kunnen worden.

Wedstrijd:
Rebound X12 Under 12 - Juventus X12 Under 12

Datum:                28-05-2022
Aanvang:            10:30 uur
Locatie:               Sporthal De Schenkel

https://www.bvrebound.nl/Deel dit bericht met je vrienden!