's-Gravendeel moet meerdere erkennen

27 april 2022 • 00:00 door de redactie

’s-Gravendeel zit momenteel in de hoek waar de klappen vallen. LMO ging met de winst aan de haal op sportpark de Trekdam: 2-4.

De eerste vijfenveertig minuten waren aantrekkelijk. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en verschenen diverse malen voor elkaars doel. De doelmannen Ricardo Bakker en Mark Smith moesten enkele malen ingrijpen om een achterstand te voorkomen.

Met bijna twintig minuten gespeeld kwam ’s-Gravendeel op voorsprong. De bal kwam in het bezit van Leon de Jong, die bijna op de achterlijn vanaf rechts de bal voorgaf en Kevin Fortuin bereikte. Met zijn ‘chocolade’ rechterbeen joeg Fortuin snoeihard de bal tegen het net, 1-0.

Het spel golfde echt van de ene kant naar de andere kant. Een minuut na de openingstreffer moest Ricardo Bakker ingrijpen en was hij de winnaar in een één tegen één situatie met Halil Bozlak. Weer een tel later ging Ryan Aarnoudse goed door aan de rechterflank en gaf strak voor. Dejan Bislimi kwam net te laat om de bal binnen te glijden.

LMO ging duidelijk voor de gelijkmaker. Daley Hilkemeijer probeerde via een vrije trap Ricardo Bakker te passeren, maar de doelman stond goed op zijn plek.
Zo stond hij in de tweeëndertigste minuut ook op de goede plek toen er vanaf de linkerflank de bal hard en laag zijn kant op kwam. Maar de ’s-Gravendeelse doelman loste de bal, waarna de teruggekaatste bal door Boyd Rijnenberg binnen werd getikt, 1-1. Met deze stand werden de kleedkamers opgezocht.

In het tweede gedeelte vielen de resterende doelpunten. Hoewel er vier keer gescoord werd was het duel iets minder aantrekkelijk wat aanschouwen betreft. ’s-Gravendeel had inmiddels van doelman gewisseld omdat Ricardo Bakker een blessure had opgelopen, Jurre de Ronde was zijn vervanger.
Aan de 1-2 achterstand kon de doelman niets aan doen, want geheel vrijstaand hielp Halil Bozlak de Rotterdammers op voorsprong.

Nu was het de beurt aan ’s-Gravendeel dat op zoek moest naar de gelijkmaker. Na een geweldig uittrap van Jurre de Ronde kwam de bal in bezit van Ryan Aarnoudse. Hij kreeg de mogelijkheid om richting doelman Smith te lopen, maar de aanval liep op niets uit.

De 2-2 kwam tot stand door een eigen doelpunt. Kevin Fortuin bracht de bal gevaarlijk strak voor het doel, waarna René Wilting zijn eigen doelman passeerde.

Na de gelijkmaker in de vierenzeventigste minuut leek het erop of er een soort van voorzichtigheid in de ‘s-Gravendeelse ploeg sloop. LMO wachtte zodoende heel ervaren op een foutje bij ’s-Gravendeel. Het geduld werd al in minuut achtenzeventig beloond nadat er een foutieve inspeelpass was bij ’s-Gravendeel. Danny Paludanus mocht de 2-3 op zijn naam zetten.

Het leed verergerde voor ’s-Gravendeel toen Dario Lara Olaya over het hoofd werd gezien. Hij mocht de teruggekomen bal vanuit een scrimmage achter doelman de Ronde vuren, 2-4.

Twee minuten voor het eindsignaal werd ’s-Gravendeel nog beloond met een rode kaart voor Ronald van Wingerden. Arbiter Van Scherpenhuyzen vond dat Van Wingerden te veel aan zijn tegenstander hing en hem zo het scoren belette. De scheidsrechter vond dat de verdedigers, die zich nog achter
van Wingerden bevonden, te ver waren. En zelfs ondanks de protesten aan Rotterdamse zijde (!!) trok Van Scherpenhuyzen de rode kaart voor de ’s-Gravendeelse verdediger, in dit overigens zeer sportieve treffen. De toegewezen vrije trap op rand zestien leverden de Rotterdammers niets op. De 2-4 stand bleef dus de eindstand.

Volgende week reist ’s-Gravendeel naar Klaaswaal voor het treffen tegen S.S.S. Aanvang 14.30 uur.

Ricardo Bakker (51ste Jurre de Ronde), Luke Remijn (62ste Job v/d Vorm), Nick Kranendonk, Ronald van Wingerden, Nathan Verbeek (73ste Maurits Kuiper), Leon de Jong, Youri Ton, Zoey Hoogwerf (73ste Perrie Huisman), Ryan Aarnoudse, Dejan Bislimi, Kevin Fortuin