's-Gravendeel wederom geen winst

22 april 2022 • 00:00 door de redactie

’s-Gravendeel heeft voor de derde keer op rij geen winst kunnen behalen. ’s-Gravendeel begon het duel wel sterk. Al na vier minuten kreeg Zoey Hoogwerf de kans om zijn ploeg op voorsprong te helpen. Maar zijn kopbal werd knap door doelman Joost Wassenaar uit het doel geranseld, die gestrekt naar de hoek dook.

Maar de doelman moest zich later wel gewonnen geven. Vanaf rechts werd de bal door Job van der Vorm voorgeslingerd en Dejan Bislimi was er als de kippen bij om de bal tegen het net te werken, 1-0. Teken voor ’s-Gravendeel om aan deze vroege voorsprong uitbreiding te geven. Maar ’s-Gravendeel vergat hierna ‘te voetballen’ en liet Rhoon terugkomen in de wedstrijd.

De gasten kregen aanzienlijk wat kansen om op gelijke hoogte te komen. Na een snelle omschakeling bij Rhoon bracht Ricardo Bakker met de voet redding toen Ricardo Merrelaar hem met een schuiver probeerde te passeren. ’s-Gravendeel kon met de 1-0 voorsprong de eerste helft beëindigen.

Deze voorsprong kon maar negen minuten vastgehouden worden. Maurice Heijboer mocht de 1-1 op zijn naam zetten.  Even leek het op een buitenspel geval. Maar doordat een ’s-Gravendeelse verdediger de bal nog met het hoofd aanraakte, ontstond er een nieuwe spelsituatie waardoor buitenspel werd opgeheven en de treffer door de uitstekend leidende arbiter Roest werd toegekend. Rhoon rook dat er meer inzat dan dit ene doelpunt en ging ervoor.

’s-Gravendeel kon lastig uit de verdedigende stellingen komen een verscheen sporadisch voor de neus van de Rhoonse doelman.

Rhoon kon inderdaad op voorsprong komen. Uit een corner werd de inkomende Jeroen Oster door de ’s-Gravendeelse verdediging over het hoofd gezien en kon hij geheel vrijstaand de 1-2 binnenkoppen. En de gasten kregen hierna nog twee keer de kans op met een kopbal de voorspong te verruimen. Eerst was het Maurice Heijboer die over kopte. Even daarna was het Ricardo Merrelaar die zijn kopbal net naast het doel zag verdwijnen.

’s-Gravendeel wilde niet weer met verlies van het veld stappen en rechtte hierna de rug. Dit werd rond achtenzeventigste minuut dan ook beloond. Een uithaal van net buiten het zestienmetergebied door Dejan Bislimi betekende de 2-2. De bal werd onderweg nog door iemand getoucheerd waardoor deze buiten het bereik van doelman Joost Wassenaar kwam, maar binnen het bereik van de doelpalen.

Met nog acht minuten op de klok kwam Youri Ton een teenlengte tekort om eventueel de winnende treffer op zijn naam te zetten, dit tegen de verhoudingen in.

De puntendeling was achteraf misschien wel een terechte uitslag, maar met dat ene punt schiet ’s-Gravendeel niet echt op, gezien de andere uitslagen in deze klasse.

Volgende week wederom een thuiswedstrijd voor ´s-Gravendeel. Dan komt de winnaar van de tweede periode L.M.O op bezoek, wat verrassend verloor van IJ.V.V. de Zwervers. Aanvang op sportpark de Trekdam is 14.30 uur.

Ricardo Bakker, Leon de Jong, Lorenzo v/d Heijden, Nick Kranendonk (69ste Ronald van Wingerden), Maurits Kuiper, Kevin Fortuin (79ste Perrie Huisman), Job v/d Vorm, Youri Ton, Zoey Hoogwerf, Ryan Aarnoudse (60ste Luke Remijn)