VV 's-Gravendeel verliest van Groote Lindt

11 april 2022 door de redactie

Misschien dat 0-0 een meer terechte uitslag was geweest. Maar de thuisploeg stapte met de 1-0 winst van het veld en ging zodoende met de drie winstpunten aan de haal.

De eerste twintig á vijfentwintig minuten gebeurde er niet echt veel. De bal ging rap van de ene ploeg naar de andere ploeg, zonder dat beide doelmannen echt in actie hoefden te komen.

Eerste wapenfeitje kwam enigszins bij ’s-Gravendeel vandaan. Ryan Aarnoudse vuurde een vrije trap rechtstreeks richting doel, maar doelman Raymond Klootwijk had weinig problemen om de bal te verwerken.

Enkele tellen later moest collega Ricardo Bakker wel iets intensiever in actie komen nadat Max Klop hem op zijn kwaliteiten testte. Hij kon de bal subliem over de lat tikken. Uit de daarop volgende hoekschop kon Bakker de bal iets eenvoudiger verwerken, toen Tom Koetsenruijter de bal in zijn handen kopte. Voor de rust nog pogingen van Perrie Huisman aan de zijde van ’s-Gravendeel en Marc Gorges aan de zijde van Groote Lindt. Maar beide keren geen succes, dus werd er met de stand 0-0 gerust.

Na de gebruikelijke thee en kantwisseling kwam ’s-Gravendeel iets gevaarlijker voor de dag. Zo was het Kevin Fortuin die ’s-Gravendeel op voorsprong kon brengen. Maar de inzet van Fortuin was te zacht om Klootwijk verrassen. Groote Lindt probeerde via wat uitvallen wat vaker voor doelman Bakker te komen. Max Klop probeerde wat te forceren maar met de vuisten kon Ricardo Bakker redding brengen.

Rond minuut zeventig een typisch voorval. Scheidsrechter Duivestein nam een vlagsignaal van zijn assistent-scheidsrechter aan Groote Lindt zijde over, maar zag over het hoofd dat een Groote Lindt verdediger de buitenspelval op hief. ’s-Gravendeel werd daardoor een scoringskans ontnomen.
De gebruikelijke protesten hielpen uiteraard niet. Maar uit de daarna genomen vrije trap richting
’s-Gravendeeldoel werd er via Max Klop door Groote Lindt wel gescoord, 1-0. Ietwat tegen de verhouding in.

Uiteraard probeerde ’s-Gravendeel in de resterende twintig minuten nog voor zeker de gelijkmaker te gaan. Hetgeen door o.a. besluiteloosheid niet lukte. Ryan Aarnoudse werd in de slotminuut nog ten val gebracht binnen het strafschopgebied, maar scheidsrechter Duivestein vond de overtreding te licht om naar de penaltystip te wijzen. ’s-Gravendeel keerde daardoor gefrustreerd puntloos huiswaarts.

Volgende week komt Rhoon richting het Seuterdorp. Wederom een belangrijke wedstrijd.
Aanvang op Sportpark de Trekdam is 14.30 uur.