logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Trainingsweekend Gent VV 's-Gravendeel' Foto's: Sandra Barth/facebookvvsgravendeel
12jan

Trainingsweekend Gent VV 's-Gravendeel

Vele verenigingen zochten het zonnige zuiden op voor een trainingskamp. Ook ’s-Gravendeel ging richting het zuiden. Het Belgische Gent was de bestemming, locatie van de Valkhotel.

Na 15.00 uur kon er ingecheckt worden, zo rond die tijd druppelde iedereen ook binnen. Onder de aanwezigen ook de bestuursleden Sandra Barth, Leo de Vlaming en Marc Domburg. Ook hoofdsponsor van het eerste elftal Jurrie Vermeulen van Verm Services was van de partij.

Na het inchecken en het verkennen van de kamers, werd er nog wat vocht genuttigd. Het avond eten stond om 18.00 uur gepland.

Een geplande voetbalquiz moest op een andere locatie gedaan worden, omdat in het hotel er een flink bedrag gevraagd werd om dit daar te bewerkstelligen. Sander Willemstijn had zijn huiswerk goed gedaan en er werd in Gent een locatie gevonden om de voetbalquiz uit te voeren. Wel moesten er een aantal taxi’s worden ingezet om iedereen naar Irish pub The Celtic Towers te vervoeren, wat enige tijd in beslag nam. Na enige tijd konden de quizmasters Job v.d. Vorm en Zoey Hoogwerf  hun quiz vorm geven. In een rumoerig geheel werden er leuke en verrassende vragen gesteld. Echter, welk koppel als winnaar uit de bus kwam zal een vraagteken blijven…

Na de quiz werden er hier en daar nog wat versnaperingen genuttigd. De horeca in België mocht maar tot 23.00 uur open blijven.

De zaterdagochtend begon om 08.00 uur met het ontbijt. Verrassend genoeg was nagenoeg iedereen aanwezig. Na het ontbijt zou er een ‘lichte’ training belegd worden. Hiervoor moest er wel een tiental minuten gereden worden om bij het trainingscomplex te komen (indien er geen afslag overgeslagen werd). Na een dik uur trainen in druilerig weer, keerde men weer richting v.d. Valkhotel om een snelle lunch te nuttigen. Er stond namelijk ook een wedstrijd gepland in Ursel, zo’n 30 km van Gent vandaan.

Na aankomst en een hartelijk ontvangst bij de plaatselijke voetbalvereniging Sparta Ursel, kon de warming up gedaan worden en werd en iets over half drie afgetrapt. Het niveau dat de vereniging speelt is derde klas provinciaal, vergelijkbaar met de derde klasse waarin ’s-Gravendeel speelt.

’s-Gravendeel startte scherp, Ryan Aarnoudse trof hard de paal na aangeven van Maurits Kuiper.
Het bleef bij een scherpe start voor ’s-Gravendeel, want hierna was het Sparta Ursel dat het heft in handen nam. Was ook enigszins te verwachten na een ochtendtraining. Ook had ’s-Gravendeel t.o.v, de tegenstander de laatse weken niet getraind. Tijdens de wedstrijd waren er dan ook enkele krampgevallen bij ’s-Gravendeel te bespeuren.

Nadat Ricardo Bakker nog een enkel redding kom verrichten moest ’s-Gravendeel toezien dat er na vijfenveertig minuten 3-0 op het scorebord stond.

Na wat wissels bij ’s-Gravendeel, wederom een sterke aanvangsfase voor de ‘Seuters’. Nu was het Perrie Huisman die na een knappe actie de paal trof. Jurre de Ronde, die de tweede helft onder de lat stond, kon ook nog even voorkomen dat de achterstand groter werd, maar hierna werd er weer drie keer gescoord door Sparta Ursel. waaronder een twijfelachtig toegekende strafschop door de dienstdoende arbiter. Tegen het einde van de wedstrijd werd de nul weggepoetst door Dejan Bislimi, die met een subtiel lobje de vertwijfelde en enigszins boze Belgische doelman passeerde.

Eindstand 6-1.

Rest te vermelden dat op een gegeven moment drie spelers uit één familie bij ’s-Gravendeel speelden, namelijk de broers Leon, Gerson en Aron de Jong.

Voor ’s-Gravendeel speelden:
Ricardo Bakker, Jurre de Ronde, Reinier Toes, Nick Kranendonk, Leon de Jong, Maurits Kuiper, Job v/d Vorm, Ryan Aarnoudse, Aron de Jong, Zoey Hoogwerf, Perrie Huisman, Dejan Bislimi, Gerson de Jong, Kevin Fortuin, Jasper Naaktgeboren, Daan van Son en Nathan Verbeek.

De terugweg naar het hotel ging gepaard met bar slecht weer. Ook hier werd iets langer dan gepland over gedaan door een enkele chauffeur.

Na het avondeten was iedereen vrij om te doen waar men zin in had. Een gedeelte verbleef op de tiende verdieping van het hotel bij de Skybar en een gedeelte trok het centrum van Gent in.

De zondag werd afgesloten met het ontbijt, wat door sommigen werd overgeslagen. Maar na verloop van tijd waren de meesten uitgecheckt. Velen keerden huiswaarts…Deel dit bericht met je vrienden!