Afbeelding bij nieuwsitem 'VV 's-Gravendeel in slotfase langs Hermes DVS'
16aug 2021

VV 's-Gravendeel in slotfase langs Hermes DVS

’s-Gravendeel is de voorbereiding begonnen met een oefenwedstrijd tegen vierdeklasser Hermes DVS uit Schiedam. Na het wat aftastende begin van beide ploegen was het ’s-Gravendeel dat het initiatief naar zich toe trok. Met wat meer balbezit kon het echter niet met een doelpunt belonen. Een uithaaltje van Job van der Vorm verdween in de handen van de Schiedamse doelman. De doelman was wederom een sta-in-de-weg nadat Perrie Huisman na een fraaie actie knap uithaalde. Brian Heijman mikte niet lang daarna te hoog.

Hermes DVS kwam met spaarzame gevaarlijke momenten op de helft van ’s-Gravendeel. Uit zo’n spaarzaam moment kwam het wel op 0-1. Doelman Jurre de Ronde loste een lage bal, waarna een Hermes DVS aanvaller er als de kippen bij was om de 0-1 binnen te werken. Dit was tevens de ruststand.

De trainers van beide ploegen brachten in de tweede helft verse spelers binnen de lijnen. Bij Hermes DVS werd het hele team zelfs gewisseld. ’s-Gravendeel kreeg na vijf minuten spelen een aardige mogelijkheid om de stand gelijk te trekken, maar slaagde daar niet in. Kort hierna kwam door onoplettendheid in de verdediging ’s-Gravendeel zelfs op een 0-2 achterstand.

De trainers Sander Willemstijn en Ron van Kooten hadden nog verse wissels achter de hand. Eén van deze wissels, Ryan Aarnoudse, bracht na een combinatie met Martijn Zilverschoon met een subtiele lob de stand terug naar 1-2. Dezelfde Aarnoudse mocht ook de 2-2 op zijn naam zetten, na balverlies in de Schiedamse verdediging.

Beide ploegen wilden met winst van het veld stappen en werd het nog spannend. Doelman Jurre de Ronde verrichtte enkele knappe reddingen en aanvallend was Maurits Kuiper koppend nog gevaarlijk. Maar matchwinner was aan ’s-Gravendeelse kant Luke Remijn. Hij wist na een knappe voorzet van Reinier Toes de 3-2 eindstand op het scorebord te zetten.

Dinsdag neemt ’s-Gravendeel deel aan het Eeuwelingentoernooi van S.S.S. in Klaaswaal, waar de tegenstander OSV Oud – Beijerland is. Jawel, daar waar Barry Schipper nu de scepter zwaait. Aanvang in Klaaswaal is 20.00 uur.

Voor ’s-Gravendeel deden mee:
Jurre de Ronde, Reinier Toes, Lorenzo van der Heijden, Leon de Jong, Maurits Kuiper, Job van der Vorm, Ryan Aarnoudse, Youri Ton, Brian Heijman, Zoey Hoogwerf, Perrie Huisman, Dejan Bislimi, Nathan Verbeek, Luke Remijn, Koen Colijn, Martijn Zilverschoon, Daan van Son, Aron de Jong en Bryan Bos.