's-Gravendeel in slotfase langs Den Bommel

22 september 2020 door de redactie

’s-Gravendeel is wat uitslag betreft de competitiestart goed begonnen met een 3-2 overwinning op Den Bommel. Gevierde man bij ’s-Gravendeel was Sven Akkerman die de volle doelpuntenproductie op zijn naam mocht brengen. Maar de schoonheidsprijs voor het vertoonde spel kreeg ’s-Gravendeel niet.

Het waren de gasten die zeker in de beginfase aardig wat doelkansen kregen. Doelman Ricardo Bakker bracht in de derde minuut al redding op een inzet van Johnno Bakker en later plukte hij de bal voor de voeten weg van Ruben Ruis dos Santos. Collega doelman Rick Posteman moest later gestrekt naar de hoek op een inzet van Ryan Aarnoudse.

Den Bommel kwam in de achttiende minuut via Wesley Bakker terecht op de 0-1 voorsprong. Het appelleren aan de zijde van ’s-Gravendeel had geen nut. ’s-Gravendeel kreeg kort hierna de gelegenheid om op gelijke hoogte te komen via een strafschop, omdat Ryan Aarnoudse foutief werd afgestopt binnen de ‘zestien’. Echter Dedier Bos schoof de bal langs de verkeerde kant van de paal. De gelijkmaker lag wel op de loer. Alwin van der Werff kreeg een grote mogelijkheid nadat Youri Ton hem aanspeelde. Maar ook Van der Werff wist het net niet te vinden.

Den Bommel verscheen nog een aantal keren gevaarlijk voor de neus van Ricardo Bakker, voordat Sven Akkerman in minuut drieëndertig de bal achter doelman Postema schoof. Na goed doorzetten aan de linkerkant van Maurits Kuiper tekende Akkerman de gelijkmaker aan. Maar….direct na de aftrap was het alweer 1-2 door Ruben Ruis dos Santos. Laten we het onoplettendheid noemen aan de kant van ’s-Gravendeel. Met deze stand werden de kleedkamers opgezocht.

Na de theepauze ging ’s-Gravendeel naarstig op zoek naar de gelijkmaker. Ryan Aarnoudse kreeg binnen de minuut al een mogelijkheid, maar doelman Postema kon eenvoudig redding brengen.

’s-Gravendeel kon maar moeilijk een opening creëren in de stugge verdediging van Den Bommel. Door wat snelle omschakelingen was Den Bommel nog wel gevaarlijk, maar dan stond Ricardo Bakker in de weg voor een ruimere voorsprong.

’s-Gravendeel bleef echter aandringen en Den Bommel mocht doelman Postema danken dat het tot de achtenzeventigste geen tegendoelpunt kreeg. Zo keerde hij knap de inzetten van Dedier Bos en Alwin van der Werff. Maar in die minuut moest hij zich gewonnen geven toen Sven Akkerman ’s-Gravendeel op gelijke hoogte bracht.

Beide ploegen wilde echter als winnaar van het veld stappen. En dat gebeurde dus ook.
’s-Gravendeel was hierin de gelukkigste ploeg. Sven Akkerman zette een minuut in blessuretijd
’s-Gravendeel op voorsprong. ’s-Gravendeel had wel het geluk dat even later de lat een gelijkmaker in der weg stond. Zodoende kon het hardwerkend ’s-Gravendeel de eerste drie winstpunten van het nieuwe seizoen noteren.

Volgende week reist ’s-Gravendeel naar Middelharnis om het op te nemen tegen De Jonge Spartaan. Aanvang op Sportpark Spartacus is 14.30 uur.