Afbeelding bij nieuwsitem ''s-Gravendeel en Strijen houden het op 1-1'
25aug 2020

's-Gravendeel en Strijen houden het op 1-1

Eindelijk weer eens een wedstrijd tussen ’s-Gravendeel en Strijen op sportpark de Trekdam, want dat was weer even geleden. En van krachtsverschil was bijna geen sprake tussen de derdeklasser en de tweedeklasser.

Sven Akkerman deed in de beginfase een poging, die naast ging en kort daarna was er voor Strijen een kans. En zo waren en kansen over en weer. Zo kon Alwin van der Werff zijn oude ploeg niet op achterstand zetten en moest Ricardo Bakker kordaat  ingrijpen.

Strijen had gaande de eerste helft een heel licht overwicht, maar kon dit niet omzetten in doelpunten. In de laatste minuut van de eerste helft moest wel de Strijense doelman knap redding brengen nadat Youri Ton hem probeerde te verschalken. Zo werd er dus met de brilstand gerust.

’s-Gravendeel begon sterk aan deel twee. Want al binnen vijf minuten na aanvang kreeg het de kans om op voorsprong te komen. Helaas waren Dejan Bislimi en Sven Akkerman net niet trefzeker.
’s-Gravendeel acteerde nu iets beter, maar tot minuut éénentachtig werd er niet gescoord. Want in die minuut kwam ’s-Gravendeel op voorsprong.

Dedier Bos werd door zijn tegenstander foutief in het zestienmetergebied afgestopt, waarop arbiter Van Drunen naar de penaltystip wees. Bos nam zelf de verantwoordelijkheid en scoorde zo zijn eerste doelpunt voor ’s-Gravendeel. 1-0.

’s-Gravendeel kon echter maar vier minuten van de voorsprong genieten. Want toen kwam Strijen op gelijke hoogte. Een vrij trap werd door Ricardo Bakker gelost, waarna een Strijense aanvaller alert de 1-1 binnen mikte.

’s-Gravendeel had de partij winnend kunnen afsluiten, helaas stond na een knappe solo van Dejan Bislimi de paal in de weg.

Komende dinsdagavond speelt ’s-Gravendeel in Oud Beijerland vriendschappelijk tegen een combinatie elftal van SHO, aanvang 20.00 uur.

Volgende week zaterdag gaat de bekercompetitie beginnen. ’s-Gravendeel speelt dan op Sportpark de Trekdam om 14.30 uur tegen W.D.S. uit Driebruggen.