's-Gravendeel wint van IJVV De Zwervers

09 maart 2020 door de redactie

’s-Gravendeel weet weer wat winnen is. De eerste overwinning in 2020 was daardoor een feit: 5-2.

Meteen in de beginfase waren er al gevaarlijke momenten. Zo was er een angstig moment in de
’s-Gravendeelse verdediging na een hoekschop van IJVV de Zwervers. Maar hierna trok ’s-Gravendeel ten aanval. Jelle van der Starre kwam in balbezit nadat doelman Dennis de Jel de bal niet goed verwerkte en stond ver uit zijn doel. Van der Starre deed van grote afstand een poging om de bal in het doel te werken, maar de bal stuiterde over.

Echter na een negental minuten de voorsprong voor ’s-Gravendeel. Met een verre uittrap bereikte doelman Ricardo Bakker Jordy Westein. Westein ging de combinatie aan met Marco Kruijthof, ontving de bal weer terug en Westein schoot de bal vakkundig langs doelman De Jel 1-0.

’s-Gravendeel kreeg zeker de kansen om de voorsprong verder uit te breiden, maar slaagde daar niet in. Onder meer Sven Akkerman kreeg hiertoe aan aantal mogelijkheden, maar de spits kon het net niet treffen. De uitvallen van IJVV de Zwervers waren spaarzaam, een kopbal van Robin Koolmees ging net naast. Vlak voor rust kwam IJVV de Zwervers uit zo’n spaarzaam moment op 1-1. De Rotterdammers scoorden niet zelf, want Luc Rozendaal werkte de bal heel onfortuinlijk achter zijn eigen doelman en bracht zodoende IJVV de Zwervers op gelijke hoogte, 1-1

Nadat Dennis de Jel als overwinnaar uit de bus kwam in een één tegen één situatie met Jelle van der Starre werden de kleedkamers op gezocht.

Vlak na rust een kans voor IJVV de Zwervers, maar de kopbal van Sander Gorter verdween naast het doel. ’s-Gravendeel kwam weer op voorsprong in minuut tweeënvijftig. Aan de linkerkant van het strafschopgebied was het Luc Rozendaal die uit een vrije trap de bal knap langs de muur en langs doelman De Jel werkte, 2-1.

Kort na dit doelpunt een kans voor Marco Kruijthof uit een steekpass van Alwin van der Werff, maar vond De Jel op zijn pad. De Jel moest wederom reddend optreden toen Kruijthof wegdraaide bij zijn directe tegenstander en verrassend uithaalde. ’s-Gravendeel verruimde daarna toch de voorsprong. Na goed doorzetten aan de linkerflank van Maurits Kuiper, bracht hij Sven Akkerman instelling die nu wel trefzeker was, 3-1.

Met nog een kwartier te spelen een strafschop voor IJVV de Zwervers. Joeri van Ast bracht zijn tegenstander onreglementair naar de grond waarna arbiter Yanover naar de penaltystip wees. Wessel Jasper Kool stuurde doelman Bakker naar de verkeerde hoek 3-2.

Niet lang hierna leek de 3-3 in de maak, de lob van Jay Falix ging gelukkig voor ’s-Gravendeel over.
Dat Luc Rozendaal over een goede traptechniek bezit was tien minuten voor het eind zichtbaar. Want wederom uit een vrije trap was hij doeltreffend. Met een fijn gevoel plaatste hij de bal over de muur en langs de mistastende doelman De Jel 4-2.

De 5-2 eindstand die op het scorebord kwam, was het aanzien meer dan waard. Ryan Aarnoudse ging á la Usain Bolt een sprint aan en vond de combinatie met Zoey Hoogwerf. Hoogwerf gaf de bal fraai terug aan Aarnoudse waarna deze snoeihard de bal tegen het net werkte. Al met al weer eens lachende gezichten bij ’s-Gravendeel.

Komende dinsdag speelt ’s-Gravendeel tegen sv Charlois zo thuis om de Corso Casini Cup.Aanvang 20.00 uur.
Volgende week treft ’s-Gravendeel de koploper. Op sportpark Olympia is dan Oud – Beijerland de tegenstander om 14.30 uur.

Ricardo Bakker, Leon de Jong, Joeri van Ast, Luc Rozendaal, Maurits Kuiper (68ste Reinier Toes), Job v/d Vorm, Alwin v/d Werff, Jordy Westein, Jelle v/d Starre, Sven Akkerman (72ste Zoey Hoogwerf), Marco Kruijthof (81ste Ryan Aarnoudse)