Veelbewogen wedstrijd tegen IJsselmonde

18 februari 2020 door de redactie

’s-Gravendeel verliest van FC IJsselmonde met 4-3. Een wedstrijd waar veel over nagepraat is en waarschijnlijk nog nagepraat over zal worden…

’s-Gravendeel startte niet scherp deze wedstrijd. Het keek al na vier minuten tegen een achterstand aan. Vincent Flach kopte de bal achter doelman Jordi Verkerk. ’s-Gravendeel rechtte de rug en ging op jacht naar de gelijkmaker. Die werd tien minuten later gerealiseerd. Maurits Kuiper ontfutselde de bal van een FC IJsselmonde verdediger, liep op doelman Marvin Sallons af en schoof de bal beheerst langs de doelman 1-1.

Vijf minuten later kwam ’s-Gravendeel zelfs op voorsprong. Een knappe combinatie tussen Alwin van der Werff en Ryan Aarnoudse werd door Van der Werff fraai afgerond, 1-2.

’s-Gravendeel kon vrij vaak voor het doel van FC IJsselmonde komen, maar wist niet te scoren. Zelf moest het wel uitkijken want de uitvallen van FC IJsselmonde waren bij tijd en wijle gevaarlijk. Zo moest Jordi Verkerk met de voet redding brengen. Vlak voor rust leverde zo’n aanval wel de gelijkmaker op. Na een individuele actie bracht Luis Tumba de twee ploegen weer op gelijke hoogte.

Het gebeurt ’s-Gravendeel wel vaker dat het vlak na rust een tegendoelpunt te verwerken krijgt. Zo ook deze wedstrijd. Een vrije trap vanaf rand zestien werd door Diogo Marcelo Fortes met een fraaie krul in de hoek geplaatst, 3-2.

Dus ging ’s-Gravendeel wederom op voor de gelijkmaker en kreeg daar volop de kansen voor. Zo was het Marco Kruijthof, die zijn opwachting weer maakte nadat hij op 7 december 2019 tegen BZC/Zuiderpark geblesseerd het veld moest verlaten, de bal overschoot na voorbereidend werk van Ronald van Wingerden.

Kort hierna was Kruijthof weer gevaarlijk maar kon Sallons redding brengen. De bal verdween tegen de paal en helaas was er niemand van ’s-Gravendeel om erop te reageren. De gelijkmaker kwam in blessuretijd op het haperende scorebord. Scheidsrechter Van Hees wees naar de penaltystip nadat de bal door een FC IJsselmonde verdediger met de arm beroerd was. Marco Kruijthof benutte de strafschop bekwaam, 3-3.

Maar na de aftrap en uit de volgende aanval van FC IJsselmonde, wees Van Hees weer naar de penaltystip. Hij vond dat Luc Rozendaal zijn tegenstander foutief afstopte. Het was Diogo Marcel Fortes die FC IJsselmonde aan de voorsprong hielp.

Maar… na dit doelpunt werd doelman Jordi Verkerk door mensen die achter hem stonden met woorden onheus bejegend. Er ontstond een heftige discussie waarna één van de mensen over de omheining sprong en met een mes richting de doelman spurtte. Verkerk kon zich verweren en al gauw werd de persoon in kwestie door anderen van het veld getrokken en weggevoerd. Hierna ontstond er op het veld veel ophef. ’s-Gravendeel verliet het veld en er werd uitgegaan dat de wedstrijd gestaakt zou worden. Echter op het wedstrijdformulier staat status UITGESPEELD en UITGEFLOTEN…..Weinigen hebben het eindsignaal gehoord. Dit krijgt waarschijnlijk nog een vervolg.

De komende twee zaterdagen zijn er geen competitiewedstrijden. Maar op zaterdag 29 februari speelt ’s-Gravendeel thuis een vriendschappelijke wedstrijd tegen D.B.G.C. Aanvang 14.30 uur.