's-Gravendeel laat Dilettant langszij komen

10 februari 2020 door de redactie

Eindstand: 4-4. De drie doelpunten van de vier die van de voet van Sven Akkerman kwamen waren niet voldoende om ’s-Gravendeel als winnaar over de streep te trekken. Doelman Jordi Verkerk moest al na vier minuten reddend optreden na een afstandsschot. Hierna zocht ’s-Gravendeel zelf al snel de aanval op.

Een voor gegeven vrije trap van Jordi Westein werd door Luc Rozendaal over gekopt. Er was nog geen kwartier gespeeld en de 1-0 kwam op het scorebord. Na een voorzet van Jelle van der Starre was het Sven Akkerman die zijn eerste doelpunt van deze middag mocht noteren. Echter, ’s-Graven-deel kon niet lang genieten van deze voorsprong want via Sven Schilders kwam Dilettant twee minuten later al op 1-1.

Toch bleef ’s-Gravendeel de aanval opzoeken. Zo was het Jordy Westein die met links uithaalde, maar hij stuitte op doelman Ian Hendriks. Na éénentwintig minuten kwam ’s-Gravendeel weer op voorsprong. Weer was het Sven Akkerman die trefzeker was nadat hij de bal ontving van Job van der Vorm. De kansen stapelden zich op voor ’s-Gravendeel. Zo kreeg Jelle van der Starre een mogelijkheid om ’s-Gravendeel wat ruimer op voorspong te zetten, maar doelman Hendriks kon redding brengen.

Dat Dilettant niet weer op gelijke hoogte kwam was te danken aan Job van der Vorm die met een uiterste inspanning via een sliding de bal tot corner verwerkte. Voor het rustsignaal verruimde ’s-Gravendeel de stand naar 3-1. Na goed doorzetten van Alwin van der Werff kwam de zeventienjarige Ryan Aarnoudse in balbezit die zijn eerste doelpunt voor ’s-Gravendeel 1 mocht maken.

Negen minuten na aanvang van deel twee, kwam ’s-Gravendeel op 4-1. Met een geplaatst schot verraste Sven Akkerman doelman Hendiks na een fraai opgezette aanval via Reinier Toes en Jelle van der Starre. ’s-Gravendeel slaagde er hierna niet meer in om de kansen te benutten die het zeker kreeg. Het was Remco Mulders die Dilettant terug bracht naar 4-2. Het leek of ’s-Gravendeel deze voorsprong wilde vasthouden want het liep teveel achteruit en liet Dilettant ten aanval trekken, wat resulteerde in de zevenenzestigste minuut tot de 4-3 van Robin Segers. ’s-Gravendeel kreeg via Alwin van der Werff, kopbal over, en Jelle van der Starre, redding Hendriks, nog wat kansen maar kwam niet meer tot scoren.
Dat deed Dilettant wel. De klok stond al geruime tijd op negentig minuten, maar scheidsrechter Bosschieter vond nog wat extra tijd om door te spelen. En daar profiteerde Jesper v/d Adel van. Want hij zorgde ervoor dat Dilettant toch met een tevreden punt huiswaarts kon keren.

Volgende week speelt ’s-Gravendeel de uitwedstrijd tegen hekkensluiter FC IJsselmonde. Aanvang op sportpark Olympia is 14.30 uur.

Jordi Verkerk, Leon de Jong, Joeri van Ast, Luc Rozendaal, Maurits Kuiper (46ste Reinier Toes), Job v.d Vorm (46ste Romano Liefeld), Alwin v/d Werff, Jordy Westein, Ryan Aarnoudse, Sven Akkerman (61ste Jorrit van Driel), Jelle v/d Starre