logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'De top 5 oefeningen voor in de sportschool'
07feb

De top 5 oefeningen voor in de sportschool

S-GRAVENDEEL - Wanneer je eenmaal een abonnement bij bijvoorbeeld een sportschool in Rotterdam hebt afgesloten, dan wil je ook wel het maximale eruit halen. Daarom is het belangrijk om te weten met welke oefeningen je het meest bereikt. Dit is vooral voor beginners een lastige zaak. Met behulp van een top 5 aan oefeningen zoals je die hier vindt, wordt dat gemakkelijker.

1 Bankdrukken
Bankdrukken, tegenwoordig ook wel de benchpress genoemd, is de moeder aller fitnessoefeningen. Iedereen denkt natuurlijk aan de gespierde borst als het om krachttraining gaat. Met het bankdrukken is dit te bereiken. Let wel goed op de te gebruiken techniek. Die is essentieel voor het bereiken van een goed resultaat en goede spiergroei in de borst en niet in de schouders of triceps.

2 Squat
De squat is meer en meer in populariteit gestegen door de jaren heen. Vroeger werd deze oefening vooral gezien als lastig en zwaar. Tegenwoordig is echter duidelijk welke voordelen de kniebuiging heeft voor het gehele lichaam en de ontwikkeling daarvan. Daarom is het doen van de squat tegenwoordig de hoeksteen van nagenoeg elk trainingsschema dat gemaakt wordt.

3 Pull-up
Jezelf kunnen optrekken is net zo goed een basisvaardigheid als iets kunnen oppakken of kunnen rennen. Met behulp van de pull-up kan je dit trainen. In de sportschool is vaak een zogenaamde bar te vinden. Ook kan er soms gebruik worden gemaakt van een pull-up rek waarop je verschillende soorten grip kunt gebruiken. Zo ontwikkel je de rugspieren, de armspieren en de achterzijde van je schouder op de juiste manier. Dit helpt de algemene ontwikkeling van je lichaam.

4 Deadlift
Het is misschien wel de lastigste oefening op deze lijst. Wanneer je hem goed onder de knie hebt, kan je er echter wel de beste resultaten mee boeken. Het gaat natuurlijk over de deadlift. Er is geen andere oefening waarbij zoveel spieren in het lichaam geactiveerd worden. Je hebt dan wel de juiste mate van gewicht nodig. Dat maakt hem ook zo geschikt om in de sportschool te doen.

5 Curl
Van alle oefeningen in deze top 5 zal deze de minste hoeveelheid spieren activeren. Het is daarentegen wel de oefening die voor die grote bicepspieren kan zorgen. Evenals de gespierde borst is ook dit een droom van velen. Het is dus niet vreemd dat juist deze oefening ook tot de lijst van favoriete oefeningen kan doordringen.Deel dit bericht met je vrienden!