Benauwde zege 's-Gravendeel op DFC

29 oktober 2019 door de redactie

’s-Gravendeel kende een zware middag tegen DFC. De Dordtenaren waren naar ’s-Gravendeel gekomen om het spel van ’s-Gravendeel te ontregelen, wat aardig lukte.

Het baltempo lag bij ’s-Gravendeel ook laag en het creëerde niet echt veel kansen. Een vrije trap van Jordy Westein werd door doelman Daniël Jansen moeiteloos gekeerd en een uithaal van Job van der Vorm ging naast het Dordtse doel. DFC kwam er een aantal keren gevaarlijk uit. Zo profiteerde Job van de Heuvel van een communicatiefout in de verdediging van ’s-Gravendeel, maar de bal werd via de vingertoppen van keeper Jordi Verkerk tot corner verwerkt. Veel meer kon ’s-Gravendeel tegen het stug verdedigende DFC niet inbrengen in de eerste helft, dus werd met de 0-0 stand de kleedkamers opgezocht.

De drie doelpunten vielen dus in deel twee. De eerste al na drie minuten spelen na het beginsignaal van de arbiter. Hier was een strafschop voor nodig. Jelle van der Starre werd binnen de zestien foutief afgestopt en arbiter Thomas wees resoluut naar de stip. Goaltjesdief Marco Kruijthof ontfermde zich over de toegekende strafschop. In eerste instantie keerde doelman Jansen knap de inzet van Kruijthof, maar deze was er als de kippen bij om de rebound toch tegen het net te werken en ’s-Gravendeel op de 1-0 voorsprong te zetten.

DFC gaf iets meer ruimte weg, omdat het wat meer de aanval probeerde te zoeken. ’s-Gravendeel kon hierdoor wat beter aan voetballen toe te komen. De 2-0 leek op het scorebord te verschijnen nadat Zoey Hoogwerf de bal achter doelman Jansen werkte. Echter de Amsterdamse arbiter nam een vlagsignaal van zijn Dordtse assistent over en keurde het doelpunt af. Maar in de achtenzestigste minuut kwam ’s-Gravendeel wel op de 2-0. Wederom wees de scheidsrechter naar de stip nadat de bal onbewust tegen een arm van een DFC verdediger kwam. Ditmaal schoot Marco Kruijthof de bal feilloos binnen.

In de resterende tijd probeerde DFC iets aan de stand te doen en verscheen het een aantal keren gevaarlijk voor de neus van Jordi Verkerk. Met kunst en vliegwerk kon hij tot de zevenenzeventigste minuut zijn doel schoonhouden. Want toen moest hij de bal wel uit het doel halen nadat Robin Ramesar de stand terugbracht naar 2-1.

DFC rook dat er meer inzat, en ging vol op zoek naar de gelijkmaker. Maar ’s-Gravendeel kon stand houden en verliet de wedstrijd, met de nipte overwinning, als winnaar van het veld.

De komende wedstrijden zijn finales voor ’s-Gravendeel, want met nog twee wedstrijden te gaan in de eerste periode, is de periodetitel in zicht. Eerst een lastige uitwedstrijd in Rotterdam tegen VVOR. Aanvang op sportpark de Venhoeve is 14.30 uur, Waarna de week erop de thuiswedstrijd volgt tegen Oud - Beijerland.

Feitje… De dienstdoende arbiter deze middag, die deze wedstrijd overigens goed floot, kwam uit Amsterdam!! De aangewezen arbiter meldde zich vrijdag af. De KNVB kon geen arbiter in West 2 vinden dus wendde men zich tot dhr Thomas, die normaliter op zondag in West 1 fluit en het geen probleem vond om deze wedstrijd te fluiten.

Jordi Verkerk, Leon de Jong, Jordy Westein, Luc Rozendaal, Maurits Kuiper, Job v/d Vorm (71ste Jorrit van Driel), Romano Liefeld (33ste Reinier Toes), Alwin v/d Werff, Jelle v/d Starre, Zoey Hoogwerf (69ste Sven Akkerman), Marco Kruijthof