Ruime overwinning 's-Gravendeel op Dilettant

21 oktober 2019 door de redactie

Ondanks dat de toeschouwers acht doelpunten voorgeschoteld kregen was de wedstrijd niet echt hoogstaand. Beide ploegen leden veelvuldig balverlies en het zag er rommelig uit. Zodoende gebeurde er niet echt veel.

Pas na zesentwintig minuten spelen een eerste kansje voor ’s-Gravendeel via Marco Kruijthof. Zijn poging vanaf de rechterflank ging echter over. De ban was hierna een beetje gebroken. Want enkele momenten later schoot Sven Schilders namens Dilettant voorlangs en kopte Jesper v/d Adel net over het doel van ’s-Gravendeel.

Het venijn zat aan het einde van de eerste helft. Vijf minuten voor het rustsignaal bracht Marco Kruijthof ’s-Gravendeel op 0-1. Hij kapte zich fraai vrij en mikte net zo fraai de bal achter doelman Ian Hendriks.

’s-Gravendeel kon maar vier minuten van de voorsprong genieten. Remco Mulders bracht Dilettant op gelijke hoogte. Maar met nog een minuut spelen ging ’s-Gravendeel toch met een voorsprong richting kleedkamer. Zoey Hoogwerf kopte de bal knap binnen nadat Romano Liefeld met een vrij trap de bal de doelmond inbracht, 1-2.

In deel twee dus meer spektakel. Niet dat het aanzien van het schouwspel er aantrekkelijker op werd, maar de doelpuntenmachine kwam wel op gang. Zeven minuten waren er gespeeld en Dilettant kwam weer op gelijke hoogte. Er werd niet goed ingegrepen door de ’s-Gravendeelse verdediging, waardoor Sven Schilders een soort van vrije doorloop kreeg. Zijn actie werd door teamgenoot Robin Segers achter doelman Jordi Verkerk gewerkt. Toch wilde ’s-Gravendeel als winnaar van het veld stappen en ging op zoek naar meer doelpunten.

Nog binnen het uur kwam ’s-Gravendeel op de 2-3. Een mooi opgezette aanval met Alwin van der Werff en Jelle van der Starre werd door Marco Kruijthof afgerond, 2-3.

’s-Gravendeel kwam toen los, want nadat Jelle van der Starre een geplaatste bal net naast zag gaan en keeper Ian Hendriks reddend moest optreden na een kopbal van Zoey Hoogwerf verruimde ’s-Gravendeel de voorsprong. Wederom was het Marco Kruijthof die tot scoren kwam. Hij bracht ’s-Gravendeel op 2-4 nadat hij de bal mocht ontvangen van Jelle van der Starre. Dilettant verscheen nog  enkele malen voor doelman Jordi Verkerk. Maar de doelman liet het bij de twee doelpunten tegen.

’s-Gravendeel mazzelde wel dat het zeker niet één strafschop tegen kreeg. Arbiter De Leeuw wuifde het weg. Tegen het eind van de wedstrijd liep ’s-Gravendeel nog verder uit. Dilettant dacht een buitspel valletje op te zetten, maar die werd door Sven Akkerman ontweken. Hij bracht ’s-Gravendeel dan ook op 2-5.

De winst kon ’s-Gravendeel niet meer ontglippen. En dat wekte wat frustraties op bij Dilettant. Heftige charges op Sven Akkerman en Martijn Zilverschoon leverden wel een vrije trap op, maar bleven verder onbestraft.

Terwijl de klok al op negentig minuten stond was het Sven Akkerman die de 2-6 eindstand op het scorebord zette, waardoor ’s-Gravendeel nog de standenlijst aanvoert in de derde klasse C.
Komende dinsdag de bekerwedstrijd thuis tegen Heinenoord. Aanvang 20.00 uur.
Volgende week zaterdag komt voor de competitie het Dordtse D.F.C. op visite. Aanvang 14.30 uur.