Puntendeling 's-Gravendeel en Zwarte Pijl

15 oktober 2019 door de redactie

Puntendeling 's-Gravendeel en Zwarte Pijl: 1-1. De amusementswaarde van deze wedstrijd mag vrij hoog genoemd worden. Duidelijk was dat Zwarte Pijl naar ’s-Gravendeel was gekomen om de koppositie over te nemen. Al binnen acht minuten kreeg Zwarte Pijl drie kansen op rij. Djerreld Muntslag was met twee harde uithalen gevaarlijk en een kopbal van Quincy Latupeiressa verdween maar net naast het ’s-Gravendeelse doel.

Het eerste wapenfeit aan de kant van ’s-Gravendeel kwam via Marco Kruithof. Hij zag doelman Rico Leeflang wat voor zijn doel staan en probeerde vanaf de middenlijn de doelman te verschalken. De poging van Kruijthof ging over. Hierna kwam ’s-Gravendeel wat meer in de wedstrijd. Maar juist op het moment dat ’s-Gravendeel wat meer aan voetballen toe kwam, moest het in de tweeëntwintigste minuut tegen een achterstand aankijken.

Via een knap genomen vrije trap bracht Virgillio Hagens Zwarte Pijl op 0-1. Zwarte Pijl ging op zoek naar meer. Na ruim een half uur spelen was Raoul Neral net niet trefzeker. Enkele tellen later moest doelman Jordi Verkerk reddend optreden om het leed niet groter te laten worden. Voor rust een knap opgezette aanval tussen Leon de Jong, Jelle van der Starre en Marco Kruijthof. Laatstgenoemde raakte de bal ietwat verkeerd, waarna de bal naast verdween.

Na de theepauze in het begin nog even het zelfde begin als in deel één. Een fel startend Zwarte Pijl dat naar een tweede doelpunt op zoek was. Maar het leek of de krachten bij de Rotterdamse ploeg wat weg ebden. ’s-Gravendeel kreeg hierdoor meer ruimte en verscheen wat meer voor de neus van doelman Leeflang. Marco Kruijthof zette vanaf de rechterkant Zoey Hoogwerf aan het werk, maar Hoogwerf mikte naast. Echter een minuut later een knappe redding van Jordi Verkerk op een inzet van Djerreld Muntslag.

In de zeventigste minuut dacht ’s-Gravendeel op gelijke hoogte te komen. Nadat Zoey Hoogwerf wederom de bal van Marco Kruijthof mocht ontvangen, zette hij ’s-Gravendeel op gelijke hoogte. Hij deed dit in buitenspelpositie, waarna scheidsrechter Sinke het doelpunt afkeurde.

Een ’s-Gravendeels doelpunt hing echter wel in de lucht. Met nog negen minuten te spelen kwam de gelijkmaker tot stand. Twee invallers waren hier verantwoordelijk voor. Vanaf de rechterflank bracht Reinier Toes de bal feilloos voor en de voor Leon de Jong ingebrachte Sven Akkerman kopte snoeihard de terechte gelijkmaker binnen.

Nog even probeerde Zwarte Pijl de volle winst mee te nemen. Een kopbal van Jefgeni Liesdek verdween over het doel en Virgillio Hagens probeerde het weer met een vrije trap. Nu schoot hij voor Zwarte Pijl de bal naast de verkeerde kant van de paal.

Het hardwerkend ’s-Gravendeel kon zodoende na deze spannende en sportieve wedstrijd, met dit resultaat, de koppositie vasthouden.

Volgend week voor ’s-Gravendeel een reis naar Krimpen aan de Lek. Dan is Dilettant op het gelijknamige sportpark de tegenstander. Aanvang 14.30 uur.

Jordi Verkerk, Leon de Jong (77ste Sven Akkerman), Jordi Westein, Luc Rozendaal, Maurits Kuiper, Job v/d Vorm, Romano Liefeld (55ste Reinier Toes), Alwin v/d Werff, Marco Kruijthof, Zoey Hoogwerf (87ste Danny Boom), Jelle v/d Starre