logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem ''s-Gravendeel ruim langs De Zwervers'
02okt 2019

's-Gravendeel ruim langs De Zwervers

’s-GRAVENDEEL RUIM LANGS IJVV DE ZWERVERS 2-5
Gevierde man aan de kant van ’s-Gravendeel was Jelle van der Starre. Van de vijf doelpunten, die ’s-Gravendeel produceerde op sportpark De Groote Stee, mocht Van der Starre er vier op zijn naam zetten.

Maar al in minuut één was het Roy van Raam die ’s-Gravendeel doelman Jordi Verkerk op zijn kwaliteiten testte. Verkerk had niet veel problemen met de venijnige uithaal.

Gaandeweg het eerste gedeelte van de eerste helft kreeg ’s-Gravendeel meer grip op de wedstrijd en kreeg  wat kansen. O.a. Alwin van der Werff, die in één keer doelman Dennis de Jel onder vuur nam, na een voorzet van Leon de Jong.

In minuut vijfentwintig de voorsprong voor ’s-Gravendeel.  Jelle van der Starre rondde knap af na een mooie combinatie tussen Alwin van der Werff en Zoey Hoogwerf, 0-1.

Niet lang daarna kreeg IJVV de Zwervers een vrije trap toegewezen op rand zestien. Jaimy van der Weg bemoeide zich met de vrije trap. Met een wat vreemde curve ging de bal via de lat over.

’s-Gravendeel werd hierna wat teruggedrongen maar aanvankelijk leverde dat niet veel gevaar op, Tot drie minuten voor het rustsignaal, want slordig balverlies aan ’s-Gravendeel zijde leverde via Jaimy van der Weg de gelijkmaker op.

De 1-1 stand bleef in deel twee niet lang staan. Jelle van der Starre zette ’s-Gravendeel al direct na de rust op 1-2. Doelman Dennis de Jel loste een schot van Marco Kruijthof, waarna Van der Starre er als de kippen bij was om ’s-Gravendeel weer op voorsprong te zetten. 

De voorsprong kon ’s-Gravendeel ongeveer tien minuten vasthouden. De 2-2 was een beauty, want met een fraaie uithaal van Roy van Raam deed hij de bal in de kruising belanden.

’s-Gravendeel liet zich niet van de wijs brengen want een minuut later lag de bal alweer achter de Zwervers doelman De Jel. Hij moest toezien dat Jelle van der Starre zijn derde doelpunt mocht aanteken na een mooi opgezette aanval met Marco Kruijthof.

Het leek erop of er na dit doelpunt iets brak bij IJVV de Zwervers, want voetballend kwamen ze er moeilijk uit. ’s-Gravendeel voerde de druk op, Na foutief uitverdedigen bij IJVV de Zwervers zette Marco Kruijthof de 2-4 op het scorebord.

Doelman Verkerk behoedde ’s-Gravendeel voor een derde tegendoelpunt door reddend op te treden op een inzet van Wessel Jasper Kool.

Met nog vijf minuten op de klok een aanval op rechts via de ingevallen Reinier Toes. De verdediging van IJVV de Zwervers werkte de bal niet goed weg, waarna Jelle van der Starre met zijn vierde doelpunt de eindstand op 2-5 bepaalde.

Volgende week weer een reis naar Rotterdam voor ’s-Gravendeel. Want dan is Leonidas de tegenstander. Let op, aanvangstijd is 15.00 uur.

Opstelling IJVV de Zwervers:
Dennis de Jel, Roy van Raam, Dennis van Leeuwen (R. Koolmees), Milan Baars (M van Lien), Jeffreij Boslooper, Mike van Rikxoort, Ronnie Pfeiffer, Sander Gorter, Jaimy v/d Weg, Maurice Lopes (Jay Felix), Wessel Jasper Kool
 
Opstelling ’s-Gravendeel:
Jordi Verkerk, Leon de Jong, Jordy Westein, Luc Rozendaal, Maurits Kuiper (58ste Reinier Toes), Job v/d Vorm (65ste Jorrit van Driel), Romano Liefeld, Alwin v/d Werff, Marco Kruijthof, Zoey Hoogwerf, Jelle v/d Starre

Arbiter M. Parmessar uit Den Haag

Scoreverloop:
25ste  0-1 Jelle v/d Starre
43ste 1-1 Jaimy v/d Weg
46ste 1-2 Jelle v/d Starre
55ste 2-2 Roy van Raam
56ste  2-3 Jelle v/d Starre
78ste 2-4 Marco Kruijthof
85ste 2-5 Jelle v/d Starre

Gele kaarten:
Sander Gorter (IJVV de Zwervers)
Job van der Vorm (’s-Gravendeel)Deel dit bericht met je vrienden!