logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'De strijd om de kampioensbokaal'
15mei 2019

De strijd om de kampioensbokaal

Zaterdag 18 mei 2019 vindt het traditionele clubkampioenschap van Zwem- en Waterpolovereniging ZVS uit ’s-Gravendeel weer plaats. Iedere deelnemer doet zijn/haar uiterste best om zo hard mogelijk te zwemmen. Voor iedere snelste zwemmer/zwemster in zijn/haar leeftijdscategorie ligt er een gouden medaille klaar.

Vanaf 2017 kent het clubkampioenschap van ZVS een andere opzet. Om te blijven vernieuwen hebben we ook dit jaar weer gekozen voor een vernieuwd concept. Iedere zwemmer die deelneemt en is geboren in 2008 of eerder zwemt 50, 100 en 200 meter in een verschillende slag. De vijf snelste zwemmers zullen tegen elkaar zwemmen in de finale. Zwemmers geboren in 2009 of later zullen 25, 50 en 100 meter zwemmen. De finale is altijd 100 meter. Net als eerdere clubkampioenschappen worden er verschillende leeftijdscategorieën gehanteerd.

De zwemmer of zwemster die, nadat alle drie afstanden bij elkaar opgeteld zijn, het meest onder deze referentietijden heeft gezwommen, is winnaar in zijn of haar leeftijdscategorie. De top vijf bij zowel de meisjes/dames als de jongens/heren zal hierna met een zelfgekozen zwemslag de finaleafstand (100 meter) zwemmen om te bepalen wie clubkampioen wordt. In de finale gaan alle verschillen weer op nul en zal degene die dan het meeste onder de richttijd zwemt, of deze het meest benadert, de clubkampioen worden in zijn of haar categorie. Bij zowel de waterpoloërs als de wedstrijdzwemmers liggen hierdoor alle kansen open nu beide categorieën kampioenen zullen opleveren.

Zal het Betty Rollof (14 jaar) en Igor Peters (27 jaar) lukken om hun titel ‘clubkampioenen’ met succes te verdedigen of staat ons een verrassing te wachten? 

Het evenement zal starten om 15.00 uur en wordt gehouden in zwembad De Wellen te ’s-Gravendeel. Toeschouwers zijn van harte welkom en de toegang is gratis.Deel dit bericht met je vrienden!