Afbeelding bij nieuwsitem ''s-Gravendeel onderuit tegen Rhoon'
22apr 2019

's-Gravendeel onderuit tegen Rhoon

’s-Gravendeel heeft de thuiswedstrijd tegen Rhoon niet met een goed resultaat kunnen beëindigen: 1-2.

’s-Gravendeel keek zelfs al na vijf minuten tegen een achterstand aan. Na een voorzet van Stefan Riedijk stompte doelman Dennis Sleiffer de bal niet ver genoeg weg. Jeffrey Berkhof ving de bal op en hij had weinig moeite om Rhoon aan de vroege 0-1 voorsprong te helpen.

Tijd genoeg voor ’s-Gravendeel om iets te doen aan deze stand. Het lukte ’s-Gravendeel echter niet om Rhoon echt pijn te doen. De paal hielp Rhoon om een tegendoelpunt te incasseren. Luc Rozendaal mikte de bal uit een vrije trap tegen het aluminium. Maar ook Rhoon was niet in staat om doelman Sleiffer echt aan het werk te zetten.

Na ruim een half uur spelen een knap opgezette aanval aan ’s-Gravendeel kant. Sven Akkerman kwam via Marco Kruijthof in balbezit, maar de onfortuinlijke spits schoot, oog in oog met doelman Bas Oster, hoog over. Na deze mogelijkheid hoefden beide doelmannen niet veel meer in actie te komen.

Na de pauze kwam ’s-Gravendeel iets feller uit de kleedkamer. En het creëerde al gauw een kans. Een voorzet van Marco Kruijthof werd door Jelle van der Starre net naast gekopt. Na tien minuten spelen in de tweede helft kwam ’s-Gravendeel op gelijke hoogte. Met een ferme uithaal met het rechterbeen was het Marco Kruijthof die de 1-1 op het scorebord zette.

’s-Gravendeel wilde meer, zeker omdat met winst de koppositie in de derde periode overgenomen kon worden. Maar de pogingen liepen op niets uit. Rhoon kreeg ook nog via een kopbal van Darragh Zondervan een kansje.

Door de warmte ebden de krachten weg bij beide ploegen. Met nog drie minuten op de klok kreeg de mee opgekomen Reinier Toes een riante mogelijkheid om als matchwinner van het veld te stappen. Maar de verdediger wist het doel net niet te vinden. En zo leek het duel in een gelijkspel te eindigen.

Waar ’s-Gravendeel tegen De Jonge Spartaan in blessuretijd een tegendoelpunt te verwerken kreeg, was het tegen Rhoon ook zo. Maar dit doelpunt had wel degelijk gevolgen. Want het doelpunt dat Rick Donker op zijn naam mocht zetten betekende het verlies voor ’s-Gravendeel. Hierdoor lijkt ’s-Graven-deel misschien af te haken voor nog een toetje. Maar met nog drie competitiewedstrijden voor de boeg zijn er wellicht nog mogelijkheden.

De competitie ligt nu even stil en de volgende wedstrijd is voor ’s-Gravendeel uit tegen Vierpolder op zaterdag 11 mei.

Komende dinsdag speelt ‘s-Gravendeel voor de Corso Casino Cup uit tegen D.R.L. zo. Aanvang in Rotterdam is 20.00 uur.

Dennis Sleiffer, Reinier Toes, Jordy Westein, Luc Rozendaal, Leon de Jong (46ste Ivar de Boer), Jorrit van Driel, Job v/d Vorm, Youri Ton (68ste Maurits Kuiper), Jelle v/d Starre, Sven Akkerman (57ste Zoey Hoogwerf), Marco Kruijthof