Winst 's-Gravendeel op koploper Binnenmaas

07 april 2019 door de redactie

Een wedstrijd met veel passie en strijd. Het was duidelijk dat beide ploegen de intentie hadden om met winst van het veld te lopen. Uitslag 4-2.

Na een wat nerveus begin een eerste kansje voor ’s-Gravendeel. Marco Kruijthof mikte, nadat de bal vanaf rechts werd voorgegeven, te hoog over. Kort hierna een knap opgezette aanval op rand zestien door het midden. Een knappe combinatie tussen Marco Kruijthof en Sven Akkerman kon net niet afgerond worden door Zoey Hoogwerf, doelman Thijs Botterhuis kon de bal net voor zijn voeten wegplukken.

’s-Gravendeel kwam na tweeëntwintig op voorsprong. Marco Kruijthof reageerde alert na een foutje in de defensie FC Binnenmaas. Kruijthof rondde het bekwaam af, 1-0. Echter…..na de aftrap zocht FC Binnenmaas direct de aanval op. En het mocht zowat in dezelfde minuut via Sven Post de gelijkmaker noteren, 1-1. De strijd was dus weer open. Maar beide ploegen kwamen in deel één van deze wedstrijd niet meer tot scoren.

Het venijn zat hem dus in akte twee. FC Binnenmaas begon feller en via Maurice de Boer werd de eerste kans om zeep geholpen. De mee opgekomen Luc Rozendaal kopte namens ’s-Gravendeel de bal net naast. Jordy Westein wist hem via een vrije trap te bereiken. Het spel golfde heen en weer, want FC Binnenmaas kreeg kort hierna weer een kans. Michael Mathilda vond echter de vuisten van doelman Dennis Sleiffer.

Na vijfenzestig minuten kwam ’s-Gravendeel weer op voorsprong. Scheidsrechter De Witte kende net buiten het strafschopgebied een vrije trap toe aan ’s-Gravendeel nadat Zoey Hoogwerf foutief werd afgestopt. Aanvoerder Luc Rozendaal krulde de bal fraai langs de FC Binnenmaas muur en langs doelman Botterhuis, waarna de bal tegen het net belandde 2-1.

FC Binnenmaas moest dus weer opzoek naar de gelijkmaker. ’s-Graveneel had tot tweemaal toe het geluk aan de zijde. Een van richting veranderd schot verdween over het ’s-Gravendeelse doel. En de lat bood hulp na een kopbal van Lars Brinkman.

Maar ’s-Gravendeel verruimde de voorsprong naar 3-1. Op aangeven van Marco Kruijthof mocht Sven Akkerman deze op zijn naam zetten. Helaas moest FC Binnenmaas de resterende tijd de strijd met tien man vervolgen. John Maijers kreeg voor de tweede maal de gele kaart getoond.

Toch probeerde FC Binnenmaas er van alles aan te doen om nog te scoren. En met achtentachtig minuten op de klok lukte dat via Michael Mathilda, 3-2. Scheidsrechter De Witte liet, omdat er wat blessurebehandelingen en wissels waren, nog wat extra minuten doorspelen.

’s-Gravendeel kreeg loon naar werken. Want na vierennegentig minuten kwamen de ‘Seuters’ op 4-2. De bal werd uit een vrije trap via de rechterflank door Reinier Toes in het strafschopgebied gebracht, Maurits Kuiper kopte de bal door naar Sven Akkerman en hij wist de 4-2 eindstand op het scorebord te brengen.

Volgende week reist ’s-Gravendeel naar Middelharnis om het op te nemen tegen De Jonge Spartaan.