Tiental 's-Gravendeel redt het niet tegen SC Botlek

19 maart 2019 door de redactie

’s-Gravendeel heeft het met tien spelers niet kunnen redden tegen sc Botlek: 1-3.

In navolging van de week ervoor speelde ’s-Gravendeel het eerste bedrijf met de wind in de rug. En al na een zevental minuten de eerste kans voor ’s-Gravendeel. Na een fraai opgezette aanval bracht Sven Akkerman, Jelle van der Starre in stelling. Maar de aanvaller stuitte op doelman Patrick de Zoete.

Drie minuten hierna de domper voor ’s-Gravendeel. Na balverlies probeerde Ivar de Boer zich te herstellen. Maar zijn actie was volgens arbiter te fel. De Boer kreeg zodoende de rode kaart getoond en ’s-Gravendeel moest de wedstrijd verder met tien man verder spelen.

Sc Botlek probeerde hier voordeel uit te trekken. Maar doelman Dennis Sleiffer kon de inzet van Tim Oppong keren.

Toch leek het er niet echt op dat ’s-Gravendeel met een man minder speelde. Het probeerde toch veelvuldig richting vijandelijk doel te spelen. Maar tot scoren kon het helaas niet komen.

De spaarzame momenten dat sc Botlek bij Dennis Sleiffer kwam waren wel gevaarlijk. Een geplaatste poging van Jorn Berkelaar verdween maar net naast het doel. Sven Akkerman had namens ’s-Gravendeel pech dat ook zijn inzet maar net naast het doel verdween.

De rust werd doelpuntloos bereikt.

Na de welkome thee werd het publiek vanaf minuut tweeënvijftig in twee minuten getrakteerd op drie doelpunten. De bezoekers kwamen in die minuut op voorsprong. Na een slordigheidje in de               ’s-Gravendeelse defensie was het Tim Oppong die de 0-1 aantekende.

Een minuut later werd het zelfs 0-2. Dezelfde Oppong was wederom doeltreffend. Maar Luc Rozendaal bracht het verschil in de vierenvijftigste minuut weer op één. Een vrije trap van Jordy Westein werd vanaf de rechterflank scherp voorgegeven. Via Jorrit van Driel kwam de bal bij Luc Rozendaal, die met een reflex zijn voet tegen de bal zette en de stand terugbracht naar 1-2.

Hierna probeerde ’s-Gravendeel de gelijkmaker te forceren. Maar dat deed het iets te nadrukkelijk, waardoor het spel wat onsamenhangend leek. O.a. Marco Kruithof had tot tweemaal toe pech.

Na ruim een uur voetbal het derde doelpunt voor sc Botlek. De bal werd via een corner voorgegeven, Mick Loendersloot kopte de bal richting doel. Met behulp van de wind verdween de bal richting tweede paal. De bij de paal staande Job van der Vorm kon helaas de bal niet voldoende verwerken en zo verdween de bal achter doelman Dennis Sleiffer. Na dit doelpunt was ’s-Gravendeel niet meer bij machte om nog wat aan de stand te doen. In de slotfase was het nog wel de mee opgekomen Reinier Toes, die na aangeven van Youri Ton ver naast mikte.

Sc Botlek kon dus de broodnodige punten meenemen naar Spijkenisse.

Volgende week speelt ’s-Gravendeel de uitwedstrijd tegen vv Pernis. Aanvang op Sportpark Pernis  is 14.30 uur.

Dennis Sleiffer, Leon de Jong, Jordy Westein, Luc Rozendaal (72ste Mitch Klijn), Maurits Kuiper (61ste Reinier Toes), Jorrit van Driel, Job v/d Vorm, Ivar de Boer, Jelle v/d Starre, Sven Akkerman (56ste Youri Ton), Marco Kruijthof