's-Gravendeel verliest van tiental Oud-Beijerland

24 februari 2019 door de redactie

Op het wedstrijdformulier bij ’s-Gravendeel een bijzonderheid. Eerste doelman Dennis Sleiffer ontbrak wegens ziekte. De vijftienjarige Jurre de Ronde maakte zodoende zijn debuut in het eerste elftal van ’s-Gravendeel.

’s-Gravendeel nam gelijk het initiatief en zette meteen druk. Dat resulteerde gelijk in een kans voor Marco Kruijthof. Na een knappe actie zette hij gelijk doelman Eyup Serhan Tenekecioglu aan het werk, die gestrekt naar de hoek moest. De bal bleef in het speelveld en uit de hierop volgende aanval schoot Job van der Vorm net over.

Oud-Beijerland kwam sporadisch voor de jeugdige ’s-Gravendeel doelman. Een kopbal van Loek Visser ging maar net naast. ’s-Gravendeel ging op zoek naar de voorsprong. Doelman Tenekecioglu moest redding brengen nadat Jelle van der Starre, na een voorzet van Zoey Hoogwerf, de bal met het hoofd de bal richting doelmond kopte. Na tweeëntwintig minuten dan de mogelijkheid voor ’s-Graven-deel om, op voorsprong te komen. Want scheidsrechter Van Drunen wees naar de penaltystip nadat de bal door Loek Visser met de hand van de doellijn werd gehaald. De onfortuinlijke verdediger moest met direct rood inrukken.

Sven Akkerman nam de verantwoordelijkheid om de strafschop te nemen, maar de spits moest toezien dat Tenekecioglu de strafschop keerde, waardoor de stand nog 0-0 bleef.

Zes minuten na dit voorval wederom een strafschop. Nu voor Oud – Beijerland. Van Drunen constateerde vanaf kop cirkel bij de middenlijn dat Jordy Westein zijn sliding niet correct inzette. Dus wees Van Drunen, na enige twijfel, naar de penaltystip.

Aanvoerder Ricardo Danning wist doelman Jurre de Ronde wel te passeren, 1-0. Met nog enkele minuten te spelen in de eerste helft een knappe pass van Sven Akkerman op Marco Kruijthof. Zijn uithaal trof een been waardoor de kans was verkeken.

’s-Gravendeel ging in de tweede helft op zoek naar de gelijkmaker tegen de tien van Oud – Beijerland. Maar het lukte de Seuters niet om tot scoren te komen. Wederom Job van der Vorm probeerde het van afstand, maar de Oud – Beijerlandse doelman had weinig problemen met de deze poging.

Oud – Beijerland kwam een aantal keren gevaarlijk voor het ’s-Gravendeelse doel, maar Jurre de Ronde stond de 2-0 toen nog in de weg. Maar na zeventig minuten kwam Oud – Beijerland dan toch op de 2-0. Na niet goed ingrijpen wist invaller Ilyas Edir de voorsprong voor Oud – Beijerland te verruimen.

Een aansluiter was voor ’s-Gravendeel hierna niet weggelegd. ’s-Gravendeel keerde zonder punten huiswaarts.

Volgend weekend is er voor ’s-Gravendeel geen programma, maar op dinsdag 5 maart speelt het in en tegen Slikkerveer een wedstrijd om de Corso Casino Cup. Aanvang is 20.00 uur.

Opstelling Oud – Beijerland:
Eyup Serhan Tenekecioglu, Jock de Burgo, Loek Visser, Wesley Koedam, Bas Koelemeijer, Stephan Baaij, Marco van Daalen (Nick van Dijk), Jan Jaspers, Patrick Korpel (Ilyas Edir), John van Tiggelen (Jordi van Marion)

Jurre de Ronde, Reinier Toes, Jordy Westein, Luc Rozendaal, Maurits Kuiper (71ste Youri Ton), :Leon de Jong (71ste Mitch Klijn), Job v/d Vorm, Zoey Hoogwerf (85ste Ayhan Qasimov), Jelle v/d Starre, Sven Akkerman, Marco Kruijthof

Arbiter: J. van Drunen uit Maasdam

28ste 1-0 Ricardo Danning (strafschop)
70ste 2-0 Ilyas Edir

Stephan Baaij (2 keer, Oud – Beijerland)
Luc Rozendaal, Job van der Vorm en Marco Kruijthof ( ’s-Gravendeel)