Afbeelding bij nieuwsitem ''s-Gravendeel wint ruim'
23jan 2019

's-Gravendeel wint ruim

’s-Gravendeel is goed gestart in 2019 wat de competitie aangaat. Echter daar zag het grotendeels in deel één niet echt naar uit. De bal ging vrij traag van ’s-Gravendeelspeler naar ’s-Gravendeelspeler. Ook lang balbezit was niet aan de orde.

Zodoende kon Pernis een aantal keer gevaarlijk bij het ’s-Gravendeelse doel komen. Ook nadat Jordy Westein de bal niet best inspeelde en de bal door Quincy de Lobel onderschept kon worden. Hij mikte de bal met naast. ’s-Gravendeel kon moeizaam bij het vijandelijke doel komen. Pernis kreeg zelfs een tweede kans via Milan Goudswaard. Zijn inzet was een prooi voor doelman Dennis Sleiffer.

Maar gaandeweg kreeg ’s-Gravendeel meer grip op de wedstrijd en creëerde het wat mogelijkheden. In de veertigste minuut kwam de bevrijdende 1-0 voor ’s-Gravendeel. Een rommelige situatie vlak voor doelman Justin Schipper. Nadat enkele spelers van ’s-Gravendeel de trekker niet konden overhalen, was het Ivar de Boer die dat wel kon en ’s-Gravendeel op voorsprong hielp. Domper voor Pernis.

En de domper werd verergerd, want vlak voor het rustsignaal verruimde ’s-Gravendeel de voorsprong. Een afstandsschot van Ivar de Boer kon niet goed verwerkt worden door doelman Schipper. Jelle van der Starre was er als de kippen bij om de 2-0 binnen te werken.

Na de theepauze acteerde ’s-Gravendeel een stuk beter. Organisatorisch stond het een stuk beter. Getuige de eerste minuut van de tweede helft. Een knappe steekpass van Job van der Vorm bereikte Marco Kruijthof, maar die stuitte op Schipper.

Na een uur spelen probeerde Jelle van der Starre het van afstand, maar zijn harde uithaal werd gekeerd door doelman Schipper. Drie minuten na dit voorval moest Schipper wel de gang naar het net maken. Marco Kruijthof ontving de bal van Jelle van der Starre. De Pernisse doelman kon de inzet van Kruijthof gedeeltelijk keren, maar de bal verdween geheel over de doellijn, 3-0.

Pernis was geslagen en kon niet veel meer doen dan tegenhouden. Dat lukte in de achtenzeventigste minuut niet. Na goed doorzetten van Ayhan Qasimov was het Marco Kruijthof die zijn tweede doelpunt van deze middag kon aantekenen. Een hattrick leek er voor Kruijthof aan te komen. Na een knappe actie stiftte hij de bal over doelman Schipper, maar de bal belandde op de lat.

De goed fluitende arbiter Van Gurp eindigde kort hierna de wedstrijd, waardoor ’s-Gravendeel de drie winstpunten kan bijschrijven.

Volgende week de derby tegen OSV Oud – Beijerland. Aanvang op Sportpark Olympia is 14.30 uur.

Dennis Sleiffer, Reinier Toes (75ste Maurits Kuiper), Jordy Westein, Luc Rozendaal, Leon de Jong, Job v/d Vorm, Jorrit van Driel, Ivar de Boer (75ste Ayhan Qasimov), Jelle v/d Starre (82ste Danny Boom), Zoey Hoogwerf, Marco Kruijthof