's-Gravendeel speelt verdienstelijk gelijk

19 december 2018 door de redactie

’s-Gravendeel bracht knap een punt mee uit Maasdam tegen koploper FC Binnenmaas: 1-1.
Daar zag het in de eerste helft eigenlijk niet naar uit. De koploper zette meteen druk en had veel balbezit. En waar ’s-Gravendeel vorige week vroeg op voorsprong kwam, keek het nu al na vijf minuten tegen een achterstand aan.

Uit een ietwat rommelige situatie was het Michael Mathilda die de bal richting doel werkte. Men dacht aan een redding van doelman Dennis Sleiffer. Maar de Barendrechtse arbiter Blaak stond waarschijnlijk zo goed opgesteld dat hij kon zien dat Sleiffer de bal achter de lijn vastpakte en zo het doelpunt toekende aan FC Binnenmaas 1-0. Een domper voor ’s-Gravendeel.

’s-Gravendeel probeerde onder de druk van FC Binnenmaas uit te komen, maar kwam niet echt vaak bij doelman Thijs Botterhuis. En hoewel Marco Kruijthof na een knappe actie via de lat de bal over zag verdwijnen kwam ’s-Gravendeel niet tot een behoorlijke aanval. Veel werd de tweede bal gemist en het hield ook de bal niet lang zelf in bezit. Maar wat FC Binnenmaas ook probeerde, en het hing misschien wel in de lucht, een tweede doelpunt zat er voor de thuisploeg niet in.

Wat dat betreft stond de verdedigende organisatie bij ’s-Gravendeel goed, of daar was het doelman Dennis Sleiffer die reddingen kon verrichten. Zo kon hij heel knap de bal verwerken nadat Riccardo Wijsbroek met een fraaie omhaal van net buiten de zestien de bal richting kruising werkte. Vlak voor rust brak ’s-Gravendeel gevaarlijk uit, maar de gelijkmaker voor de thee bleef uit.

Na rust een ander beeld. Nu was het ’s-Gravendeel dat wat meer het initiatief nam en nu wel wat vaker bij het vijandelijke doel verscheen. Het leverde meer strijd en ging op jacht naar de gelijkmaker. ’s-Gravendeel kon de bal wat langer vasthouden en creëerde aardig wat mogelijkheden. Het was jammer dat Sven Akkerman net niet productief was. Tweemaal ging een inzet van hem net naast en eenmaal stond Botterhuis in de weg. Ook een hard ingekopte poging van hem ging net over het doel.
Met nog een kwartier spelen kwam ’s-Gravendeel op gelijke hoogte. Sven Akkerman bereikte Marco Kruijthof. Hij speelde zichzelf knap vrij en schoot de bal in de verre hoek achter Botterhuis 1-1.

Na dit doelpunt was het duidelijk dat beide ploegen geen genoegen namen met een gelijkspel en vol voor de winst wilden gaan. Een vrije trap van Luc Rozendaal ging via de lat over en na wat hachelijke situaties voor beide doelen werd er niet meer gescoord. De 1-1 stand bleef na negentig minuten op het scorebord staan. Zodoende nam het hardwerkend ’s-Gravendeel verdiend een punt mee naar het Seuterdorp.

Volgende week het laatste duel in 2018 voor ’s-Gravendeel. Want het speelt voor de beker thuis tegen tweedeklasser Neptunus/Schiebroek. Aanvang 14.30 uur.