logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Geen medailles voor zwemploeg ZVS'
04dec

Geen medailles voor zwemploeg ZVS

Zaterdag 1 december 2018 startte ZVS met een kleine zwemploeg aan de tweede competitieronde in de Regio-West. De reden daarvoor is dat er veel langere afstanden en vlinderslag werd gezwommen, slagen waar nog niet iedereen aan toe is.

Deelnemende verenigingen: ZV Strijen (Strijen), ACZ (Capelle aan den IJssel), DWF (Sliedrecht), Feijenoord Albion Zwemclub (Rotterdam), PCG (Gorinchem), SGGO (startgemeenschap Goeree-Overflakkee, voorheen De Stelle en De Gooye) en ZVS (’s-Gravendeel).

Voor jeugdzwemmers Jana Willemstein, Lieve van en Berg en Tim Kruijthoff was er bijvoorbeeld een 50 meter vlinderslag én 100 meter vrije slag. Jana zwom een prima vlinderslag, Lieve daarentegen was van de meiden de beste op de vrije slag en beiden zwommen een daarop een dik PR. Voor Tim waren het allebei nieuwe (spannende) afstanden, die er prima uitzagen.

Tijdens de wedstrijd is er hard gezwommen, zijn er nieuwe tijden neergezet door de meeste zwemmers en leuke duels uitgevochten. Zo mocht Dewi Sint-Nicolaas rechtstreeks tegen Anne van Antwerpen zwemmen en even later ook tegen Marion Brobbel-Groenewoud. Het blijkt dat het met de snelheid en inhoud van Dewi wel goed zit. Ook maakten Nienke Willemstein en Anna Kok er een mooie wedstrijd van op de 100 meter schoolslag. Jim Sint-Nicolaas zwom 200 meter vrije slag en verbeterde zijn eerdere tijd bijna met een halve minuut. 

Ondanks alle inzet kwam ZVS in het sterke deelnemersveld niet in de buurt van de medailles. De volgende wedstrijd is opnieuw in Alblasserdam, dan zwemmen we er een meerkamp met andere afstanden en tegenstanders.Deel dit bericht met je vrienden!