Nipte winst 's-Gravendeel op Vierpolders

26 november 2018 door de redactie

’s-Gravendeel kon na de winst op Vierpolders weer eens drie punten bij schrijven: 2-1.

Aanvankelijk waren de bezoekers iets meer in balbezit, maar echt gevaar stichten deden ze niet.
Na een kwartier spelen werd het duel wat aantrekkelijker. Een lange pass van Jordy Westein op Reinier Toes werd door de verdediger voor gegeven. Jelle van der Starre kon helaas niet veel uitrichten en de tweede poging van Mitch Klijn leverde ook niets op.

Maar rond de twintigste minuut een geweldig doelpunt van Marco Kruijthof. Kruijthof kwam via Mitch Klijn in balbezit en zag doelman Jaimie de Jong ietwat voor zijn doel staan. Met een bekeken schot boogde hij de bal over de doelman heen en tekende de 1-0 aan.

Maar lang kon ’s-Gravendeel niet van de voorsprong genieten. Vierpolders kwam in bijna dezelfde minuut alweer op gelijke hoogte. Door onoplettendheid in de ’s-Gravendeelse verdediging kwam Vierpolders door Vincent Bieling weer op gelijke hoogte. Moet gezegd worden dat dit ook een fraai doelpunt was.

’s-Gravendeel probeerde wel weer een voorsprong te forceren. De lange keeper De Jong kon door goed uitlopen een achterstand voorkomen. Eerst was het Marco Kruijthof die op de doelman stuitte en even later Jelle van der Starre.

De 2-1 kwam na zesendertig minuten wel op het scorebord. Nadat Reinier Toes de bal vanaf rechts voorbracht kwam de bal via enkele voeten bij Mitch Klijn. Met een bekeken trap passeerde hij doelman De Jong. Na dit feit gebeurde er tot de rust niet echt veel meer.

Na de welkome warme thee kreeg ’s-Gravendeel nog enkele kansen. Na een scherpe voorzet van Marco Kruijthof schampte Luc Rozendaal de bal met zijn hoofd. De bal verdween naast het doel. Even hierna was het Kruijthof zelf die na een knappe kapbeweging met rechts net naast schoot.

Vierpolders rook dat er kansen waren om met een gelijkspel huiswaarts te keren. Maar het lukte niet om doelman Sleiffer voor een tweede maal te passeren. ’s-Gravendeel kon daar niet veel tegenoverstellen. De hardwerkende ploeg ramde de bal af en toe naar voren en van een degelijke aanval kon er niet gesproken worden. Maar uit enkele omschakelingen stichtte ’s-Gravendeel soms nog gevaar. Helaas kon Sven Akkerman geen doelpunt bijschrijven bij zijn doelpuntentotaal. Ook niet toen de klok al inmiddels de negentig minuten had aangegeven. Akkerman kwam via een doorkopbal van Remi Spier in balbezit. Zijn hard ingeschoten inzet miste precisie. Hierna blies arbiter Hooijer voor het einde van de wedstrijd.

Volgende de week speelt ’s-Gravendeel de uitwedstrijd tegen Rhoon. Aanvang op Sportpark De Omloop is 14.30 uur.

Dennis Sleiffer, Reinier Toes, Jordy Westein, Luc Rozendaal, Leon de Jong,  Mitch Klijn (78ste Ivar de Boer) Job v/d Vorm, Roy Schrauwen (78ste Martijn Zilverschoon), Jelle v/d Starre, Sven Akkerman, Marco Kruijthof (84ste Remi Spier)