Verlies 's-Gravendeel tegen O.V.V.

19 november 2018 door de redactie

’s-Gravendeel heeft tegen OVV het tweede verlies in de competitie moeten incasseren: 2-1.

De start in de beginfase van ’s-Gravendeel was niet best. En het keek al na een vijftal minuten tegen een achterstand aan. Een door Pascal van Hulst genomen vrije trap verdween via de muur achter doelman Dennis Sleiffer, 1-0.

OVV ging door met aanvallend voetbal. ’s-Gravendeel kon niets anders doen dan achteruit lopen en was zelf slordig en leed meerdere malen balverlies. Het mazzelde dat Alexander Wagner na een corner over het ’s-Gravendeelse doel kopte. Verdediger Leon de Jong moest ook zijn doelman te hulp schieten nadat Sleiffer mis tastte. Nadat Sleiffer zijn foutje na een knappe redding herstelde kreeg ’s-Gravendeel meer grip op de wedstrijd en verscheen nu zelf wat vaker voor doelman Boy Stolk.

Stolk moest zijn uiterste best doen toen Sven Akkerman verrassend uithaalde. Een kopbal van Luc Rozendaal verdween over het OVV-doel na een voorzet van Marco Kruijthof. OVV had de pech dat de vizieren niet echt op scherp stonden. Stony v/d Berg tikte te bal naast het doel, hij werd uit een vrije trap bediend door Pascal van Hulst.

Met nog tien minuten op de klok wees de ietwat warrig fluitende Korsius naar de penaltystip. Het was Sven Akkerman die in de ogen van de arbiter flink in de rug geduwd werd. Akkerman ging zelf achter de bal staan en schoot feilloos de 1-1 binnen.

Even zag het er naar uit dat ’s-Gravendeel op voorsprong kon komen, maar de inzet van Jelle van der Starre verdween voorlangs het doel.

Na de theepauze zocht OVV direct weer de aanval op. Dennis Sleiffer kon zijn ploeg behoeden voor een achterstand Stony v/d Berg testte de kwaliteiten van de ’s-Gravendeelse doelman. Na ruim een uur spelen veerde iedereen op. Sven Akkerman verscheen alleen voor het doel van OVV. De OVV doelman haalde Akkerman net buiten de zestien onderuit. Velen waren het er over eens, dat dit een rode kaart voor de doelman moest opleveren. Tot ieders verbazing mocht de doelman gewoon tussen de palen blijven staan. Hij kon dus zelf redding brengen na de genomen vrije trap van Luc Rozendaal.

OVV kwam na zesenzeventig minuten spelen op voorsprong. Timo Lemmens slalomde zich langs enkele ’s-Gravendeelse verdedigers en bracht OVV via een bekeken schot op 2-1.

Met nog tien minuten op de klok moest ’s-Gravendeel met tien man verder. Nadat Jorrit van Driel een bal blokte, moest hij geblesseerd het veld verlaten. Trainer Barry Schipper had inmiddels al drie wissels toegepast. Met tien man was ’s-Gravendeel wel een aantal keer gevaarlijk. Maar een tweede doelpunt zat er voor ’s-Gravendeel niet in. Job van der Vorm moest zelfs in blessuretijd de bal van de lijn halen. De stand 2-1 bleef dus op het scorebord staan, waardoor ’s-Gravendeel zonder punten huiswaarts moest keren.

Volgende week voor ’s-Gravendeel de thuiswedstrijd tegen Vierpolders. Aanvang 14.30 uur.