Puike overwinning op GHVV'13

08 oktober 2018 door de redactie

Door de overwinning op GHVV ’13 en de steekjes die de medekoplopers lieten vallen, staat ’s-Gravendeel na drie wedstrijden alleen aan kop in de derde klasse D.

Toch waren het de gasten die de eerste uitgelezen kans kreeg. Robin de Ridder kapte zijn directe tegenstander uit en haalde uit. Doelman Dennis Sleiffer pareerde zijn poging. Enkele minuten later kwam ’s-Gravendeel op voorsprong. Een slechte breedtepass in de verdediging van GHVV werd door Jelle van der Starre onderschept. Hij baande zich een weg richting doelman Davey Bouman en schoot beheerst de 1-0 binnen.

Even later zag Ivar de Boer zijn poging door een GHVV verdediger geblokt worden, na een mooi opgezette aanval tussen Jorrit van Driel en Jelle van der Starre. Gaande weg de eerste speelhelft kregen beide ploegen nog kansen, maar tot doelpunten kwam het in eerste instantie niet.
Er leek met de 1-0 stand gerust te worden. Maar enkele seconden in blessuretijd kreeg ’s-Gravendeel een strafschop toegewezen door scheidsrechter Sahan. Jelle van der  Starre werd foutief naar de grond gewerkt, waarna de strafschop een feit was. Sven Akkerman schoot de elfmetertrap feilloos binnen, 2-0.

Dezelfde Akkerman kreeg binnen de minuut na aanvang van het tweede deel een grote kans om ’s-Gravendeel nog beter in het zadel te helpen. Maar de spits schoot, na aangeven van Marco Kruijthof, de bal hoog over. Akkerman zag een volgende poging door doelman Bouman gekeerd worden. De terugspringende bal werd door Jelle van der Starre overgeschoten. Na iets meer dan een uur voetballen een hoekschop voor GHVV. De bal werd niet goed verwerkt door ’s-Gravendeel en het was Robin de Ridder die met een schitterde uithaal de stand terugbracht naar 2-1.

Twee minuten na de aansluiter, verruimde ’s-Gravendeel de marge weer naar twee. Reinier Toes bereikte na een inworp Jelle van der Starre. Hij bracht de bal strak voor het doel en Marco Kruijthof was het die de 3-1 op het scorebord bracht.

De 4-1 lag ook nog binnen handbereik. Doelman Bouman bracht knap redding na een uithaal van Marco Kruijthof. Na drieënzeventig minuten wees Sahan voor de tweede maal naar de penaltystip. Nu was het Marco Kruijthof die naar de grond gewerkt werd. En ook voor de tweede maal was het Sven Akkerman die achter de bal plaats nam. Maar helaas kon hij niet voor de tweede maal scoren, de paal stond in de weg.

Bij GHVV leek men te beseffen dat het een verloren zaak was. ’s-Gravendeel kon hier geen voordeel uit trekken, zodat na negentig minuten op de klok, de 3-1 stand, de eindstand was.

Volgende week gaat ’s-Gravendeel richting Hoogvliet om het op te nemen tegen Rijnmond HS. Aanvang 14.30 uur.

Dennis Sleiffer, Reinier Toes, Joeri van Ast, Luc Rozendaal, Maurits Kuiper (72ste Leon de Jong), Jorrit van Driel, Roy Schrauwen (66ste Jordy Westein), Ivar de Boer, Jelle v/d Starre, Sven Akkerman (84ste Job v/d Vorm) Marco Kruijthof

Arbiter: M. Sahan uit Rotterdam

10de 1-0 Jelle v/d Starre
45+1 2-0 Sven Akkerman (strafschop)
63ste 2-1 Robin de Ridder
65ste 3-1 Marco Kruijthof