Opnieuw gelijkspel voor ZVS

08 oktober 2018 door de redactie

De waterpoloheren van Zwem- en Waterpolovereniging ZVS uit ’s-Gravendeel speelden zaterdag 6 oktober 2018 2018 de derde wedstrijd van het seizoen in de derde klasse D van de KNZB Regio West. Op het programma stond de confrontatie met de heren van De Lansingh 2 uit Krimpen aan den IJssel in zwembad de Wellen te ‘s-Gravendeel.
Met een winstpartij en gelijkspel op zak behoort ZVS tot de drie teams die tot op heden nog geen wedstrijd hadden verloren. De confrontatie met De Lansingh 2, één van de nog puntloze ploegen uit de onderste regionen, zou daar normaliter geen verandering in moeten brengen.

In navolging van de vorige twee wedstrijden keek ZVS ook nu al vroeg tegen een achterstand aan. Binnen een minuut stond de 0-2 al op het scorebord. Scherpte en organisatie leken te ontbreken in het ’s-Gravendeelse spel waardoor de gasten eenvoudig konden scoren. ZVS herpakte zich en stelde snel orde op zaken door de stand naar 2-2 gelijk te trekken via afstandsschoten van Robert van Son en Daan de Zeeuw. Beide ploegen zouden later nog tweemaal scoren, voor ZVS tekenden Bas Bogaert en Patrick van Haarlem voor de doelpunten.

Na een doelpuntrijke start gaven beide ploegen elkaar tijdens het tweede kwart weinig terrein prijs en leek ZVS haar organisatie inmiddels beter op orde te hebben. Ondanks dat beide teams met diverse korte uitsluitingen te maken kregen waaruit voordeelsituaties ontstonden, lukte het alleen de bezoekers eenmalig het doel te vinden (tussenstand 4-5).

In de derde periode knokte ZVS zich terug in de wedstrijd. Het met regelmaat onsportieve spelgedrag van de gasten legde de wedstrijd uiteindelijk even stil maar bracht de thuisploeg niet uit concentratie. Nadat de zesde tegentreffer moest worden geïncasseerd scoorde Robert van Son via een man-meer de 5-6. De bezoekende ploeg beantwoordde direct door de voorsprong weer te vergroten maar kort erna trof Van Son opnieuw doel via een man-meer. In de laatste minuut was het Iwan Visser die vrij spel had aan de zijkant en zijn inzet beloond zag worden met de zevende ’s-Gravendeelse treffer.

Met een gelijke stand op het bord en een flinke boost aan zelfvertrouwen werd het laatste deel van de wedstrijd aangevangen. Wederom kwam ZVS op achterstand en was er de jacht op de aansluitingstreffer. Via een sterk uitgespeelde aanval tijdens een overtalsituatie was het Bas Bogaert die de bal uit de lucht viste en deze knap in het doel wist te werken. Met nog een goede twee minuten op de klok wisten de Seuters voor het eerst op voorsprong te komen. Dennis Brobbel zette zijn team via een uitgespeelde man-meer op 9-8. Lang duurde de ’s-Gravendeelse euforie niet, de tegentreffer volgde niet veel later. In het slotakkoord gingen beide teams tot het uiterste maar zagen de laatste doelpogingen stranden en keerden uiteindelijk met een gelijkspel huiswaarts. Hierdoor behoudt ZVS nog steeds haar ongeslagen status en staat het momenteel derde in de competitie.

Eindstand: 9-9
Periodestanden: 4-4, 0-1, 3-2, 2-2

Doelpuntenmakers: Robert van Son (3x), Bas Bogaert (2x), Daan de Zeeuw, Iwan Visser, Patrick van Haarlem en Dennis Brobbel (1x)

De volgende wedstrijd van het seizoen is zaterdag 13 oktober 2018 tegen De Kempvis 4 en wordt gespeeld in het Rivièrabad te Spijkenisse om 20.15 uur.